Seminar koji se ne propušta: Da li biste išli na seminar degustiranja piva?

Na kraju seminara održat će kviz u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, a one najbolje čekaju i nagrade.


beer
Foto: Envato

Studentsko udruženje Sveučilišta u Rijeci nedavno je na svojem Facebook profilu podijelio događaj, dvodnevni seminar koji su organizirali u saradnji s Veleučilištem u Karlovcu o pivu.

– Pivo je jedno od najčešće konzumiranih alkoholnih pića među mladima, a pogotovo među studentima. Vrlo čest je slučaj da studenti, zbog svog ograničenog budžeta, biraju jeftinija i manje kvalitetna piva. Još je češći slučaj da pri konzumiranju piva, ne razmišljaju o sastavu ili samoj proizvodnji istih. U svrhu upoznavanja studenata s tim vrlo popularnim prehrambenim proizvodom, koji se proizvodi već otprilike 6000 godina, osmišljen je projekt ‘Studentsko pivo Rijeka’, pojašnjavaju na službenim stranicama Studentskog Zbora.

Projekt su organizovali studenti Odjela za biotehnologiju, Marcela Finek i Sabino Sepčić, zajedno s profesorom dipl. ing. arg. Tomislavom Pavlešićem, a u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci.

Kako piše u opisu događaja, na ovom dvodnevnom seminaru ćete saznati sve što vas je ikada zanimalo o proizvodnji piva! Uz to ćete imati priliku degustirati i razne arome piva na radionici degustiranja piva.

Seminar će se održati na Kampusu Trsat, 1. i 2. aprila ove godine u učionici O-029. Iz Udruženja naglašavaju da nije “prvoaprilska šala”, ali kažu kako će seminar biti u zabavnom i edukativnom tonu. Na kraju seminara održat će kviz u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, a one najbolje čekaju i nagrade njihovih sponzora Buffeta “Kažot”, Discovery Bara te Tvornice piva Rijeka.

Prijave za ovaj seminar otvaraju se danas, 17. marta od 15 sati, a link će objaviti naknadno na svojem Facebooku.

– Sve pivoljupce, i one koji se još ne usude tako prozvati, još jednom ohrabrujemo da nam se pridruže, pozivaju studente.

Također, Studentsko udruženje najavljuje još jednu radionicu naziva “Nije sve tako sivo, napravi doma pivo”, a na njoj će svi zainteresirani moći naučiti kako se pivo na jednostavan način može proizvesti i doma, u vlastitoj kuhinji.