Sedmo izdanje Tech Hosted by LANACO konferencije zvanično zatvoreno

Nakon vendorskog dana Tech Hosted by LANACO konferencije, završen je i Studentski dan namijenjen za studente iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.


THBL 2021 start 2 1

Putem livestreama, mladi su slušali inspirativne govore Mladena Veletića (Oslo University Hospital, Norwegian University of Science and Technology), Jelene Mijatović (LANACO) i Jasmina Marića (OLX.ba), te su iz prve ruke, od najuspješnijih bh. gamera spoznali koliki je potencijal Gaming industrije u BiH i regionu, ali i na globalnom nivou.

Nakon aktuelnosti i noviteta IT industrije sa kojima su prisutne upoznali predstavnici globalnih IT kompanija Kaspersky, Lenovo, Veeam, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise i Fortinet, studentski dan konferencije zaokružio je ovogodišnje izdanje najveće multivendorske konferencije u Bosni i Hercegovini, koju je uživo, ili putem online prenosa, pratilo više od 250 osoba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na otvaranju konferencije menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije LANACO, Dragan Ninić, ukazao je na četvrti talas pandemije COVID-19 virusa, te podsjetio na potrebu za odgovornim ponašanjem svih, čime ćemo doprinijeti boljem stanju cijelog društva i zajednice, uz nadu da ćemo u što skorijem roku biti spremni za povratak normalnoj svakodnevnici.

– Okolnosti u kojima smo se našli zbog pandemije koronavirusa ograničili su broj prisutnih osoba na događaju, ali smo ponosni na trud naših kolega i partnerskih kompanija koji su i ove godine dali svoj maksimum kako bi publici Tech Hosted by LANACO konferencije pružili što bolji sadržaj i na adekvatan način prenijeli novosti iz IT svijeta. U nadi da ćemo se naredne godine družiti u boljim uslovima, počinjemo sa pripremama novih događaja koji za cilj imaju da inspirišu IT i poslovnu zajednicu zemlje i regiona, rekao je Siniša Andrić, Event manager kompanije LANACO.

Gosti i partneri nisu krili oduševljenje organizacijom i činjenicom da su nakon značajnog vremenskog perioda ponovo dobili priliku za razmjenu znanja u ovom formatu.