Sedma konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

Udruženje za kreativno učenje PLUS vas poziva na sedmu konferenciju Vaša(r) ideja koja će se održati 12. marta 2015. u 19:00h u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.


Vasar Ideja 7

Udruženje za kreativno učenje PLUS vas poziva na sedmu konferenciju Vaša(r) ideja koja će se održati 12. marta 2015. u 19:00h u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

Očekuje vas: jedan predavač, dvadesetak minuta izlaganja ideje a potom i diskusija, plus ugodna teatarska atmosfera SARTRa i veoma zahtijevan posao koji je postavljen pred govornike: inspirisati mlade, ali i one nešto starije, i ponukati ih na kritičko promišljanje i odgovornije djelovanje.

Gosti predavači na sedmoj konferenciji Vaša(r) ideja su:

  1. AMRA HADŽIMUHAMEDOVIĆ – predsjednica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika
  2. IRMA BEJDIĆ – mlada ekonomistica koja je tokom studija preživjela tešku saobraćajnu nesreću, ali nastavila na svom putu ka uspjehu
  3. EDIN MEHIĆ – poduzetnik i investitor, osnivač portala Posao.ba

Osmišljen kao dopuna formalnom obrazovanju, Vaša(r) ideja nudi iskustva „iz prve ruke“ stručnjaka i praktičara čime se učeničko / studentsko / opće znanje svih nas nadopunjuje novim idejama i trendovima savremenog društva.

Da je bh. društvo uspješnije nego što zaista mislimo, pokazat će vam i ovog puta nekoliko izuzetnih ljudi sa kojima ćete imati priliku razgovarati.

Ulaz na konferenciju je slobodan jer mi u Udruženju PLUS smatramo kako obrazovanje mora biti besplatno i dostupno svima. Više informacija o samom projektu možete naći na www.udruzenjeplus.ba.

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Vlada Švicarske a realizira se u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)