Sedam dana bez TV-a, mobitela, cigareta i alkohola: Takmičenje u ležanju i nagrada od 600 KM

Da li biste mogli sedam dana bez alkohola, cigareta i TV-a za nagradu od 600 KM?


odmor

Kako se lijenost vijekovima povezuje s Crnogorcima, Etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo natjecanje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati natjecanje u samoizolaciji, prenosi radiosarajevo.ba.

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

 – Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka, navode organizatori iz Etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti 300 eura (600 KM), ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura (oko 200 KM).

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi “da odmore i da zato budu plaćeni”.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.