Evo zašto trebate biti zahvalni svojoj starijoj sestri

Ako imate stariju sestru znate ko vas je izvlaičio iz nevolja, od koga ste pozajmljivali odjeću bez pitanja, ko vas je "pokrivao" kod roditelja i brinuo o vama.


sestre

Roditelji su je često podsjećali da treba da bude odgovorna i pametna, a i ona sama je znala da ćete se vi ugledati na nju i željela je da vam predstavlja dobar uzor, prenosi objektiv.rs.

Vaša starija sestra, za koju ste često mislili da je dosadna i iritirajuća je zapravo učena prema strožijim pravilima od vas. Roditelji, u strahu od pravljenja grešaka, su bili rigorozniji prema njoj, u odnosu na vas kada su se već opustili i postali fleksibilniji.

Veoma često starije sestre zauzimaju ulogu posrednika tako što pomažu vašim roditeljima da vas razumiju, pokrivaju vaše nestašluke i uvijek nude bezuslovnu ljubav i podršku.

Ona je morala da bude stroga. Bila je istovremeno u ulozi prijatelja, tjelohranitelja, učitelja i idola, a sa druge strane stalno je strepila za vas i brinula se. Bez obzira na to, uvijek vam je bila podrška i oslonac.

Sestra možda neće moći da riješi sve vaše probleme, ali je sigurno da nikada nećete morati sami da kroz njih prolazite. Možete prevariti svijet, ali ne i nju, ona zna kada vas nešto muči, zna kada ste u nevolji i zna kada treba da bude tu za vas.

Uloga starije sestre je da bude vazdušni jastuk, kroz cijelu vožnju života – ona je tu, ali neprimjetna. Tek kada se dogodi neka nezgoda ona iskače i spasava vas i ne dozvoljava da vas išta povrijedi. Zato zahvalite vašim sestrama i pokažite im da ste sretni jer ih imate, jer “odana sestra vrijedi kao hiljadu prijatelja”.