Savjeti za studente: Kako prebroditi faks kao brucoš?

Stariji studenti otkrili koji su najvažniji savjeti koje bi dali jednom brucošu.


Ilustracija: Freepik
Ilustracija: Freepik

Budući da je akademska godina tek počela, svima je teško, a možda najteže je upravo brucošima kojima je sve ovo jedno novo iskustvo. Stoga su oni nešto stariji studenti otkrili koji su najvažniji savjeti koje bi dali jednom brucošu, piše Radiostudent.hr.

Frane tvrdi da bi pravi brucoš trebao znati kako se sprijateljiti s konobarima, koje pekare rade 24 sata dnevno te da nije sramota ujutro prije završnog ispita naručiti pelin kao smirenje za živce.

 – Brucoši moraju biti uporni i hrabri. Hrabri da se ne uplaše fakulteta i svega što nosi, a uporni da svaki put kada im je teško se sjete zašto su tamo. Za one koji nisu na fakultetima koji su im bili prvi izbor ili koji uopće nisu htjeli studirati, trebaju gledati na fakultet kao stepenicu ili odskočnu dasku. Da se sjete da im je ta stepenica bila korisna i da bez toga nebi mogli dalje, rekla nam je Lara, studentica pedagogije na FFZG-u.

Psiholog Lovro savjetovao je svim brucošima da ne iskorištavaju izostanke odmah nego da ih čuvaju za vrijeme kada krenu ispiti.

Student Toni smatra da bi jedan student trebao znati da se ne uči kao kampanjac nego sve na vrijeme.

Također, vrlo je bitno od starijih studenata saznati gdje je najbolja, a najpovoljnija hrana, koja je menza najbolja, kao i gdje u gradu popiti najjeftiniju kafu.