Upoznajte novog mistera turizma Hrvatske: Studenta u bijelom mantilu pacijentice prozvale anđelom

Nedavno se održao izbor za Miss i Mistera Turizma Hrvatske 2021. godine, na kojemu je za najljepšeg 'okrunjen' mladi Dominik Tvorek, student dentalne medicine.


Foto: Mojfaks
Foto: Mojfaks

Krajem prošlog mjeseca održan je izbor za Miss i Mistera Turizma Hrvatske 2021. godine, koji se održava već 19 godina, a globalno čak 30 godina.

Lentu najljepše djevojke ovog izbora odnijela je Zrinka Ćorić iz Dubrovnika, dok je pobjednik izbora bio Dominik Tvorek, 22-godišnji student s Fakulteta dentalne medicine i zdravstva na kojemu studira sestrinstvo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mladi Dominik radi u KBCu “Sestre milosrdnice”, odnosno Vinogradskoj bolnici, u kojoj trenutno brusi svoj zanat u zdravstvenim vodama, a dodjelom lente za Mistera turizma Hrvatske “zaplivao” je i modnim vodama. Svakodnevni posao lociran mu je na Klinici za bolesti srca i krvnih žila na odjelu Zavoda za aritmije i postkoronarnu skrb, a studira dislociranom iznavrednom studiju sestrinstva u Novoj Gradiški. Iako je vrlo zaposlen, u svoj raspored je uspio ubaciti i pripreme za takmičenje za Mistera turizma jer mu je to, kako kaže, bio dječački san.

Odbio poziv za izbor za Mistera Europe jer je odlučio upisati fakultet

Kako kaže za Mojfaks, već jednom bio pozvan u modni svijet, ali ga je tada odbio.

 – Karijera modela počela je prije par godina, neočekivanim pozivom za Mistera Europe kojeg sam odbio jer tad nije bio pravi trenutak, a ja sam bio klinac od nepunih 18 godina koji je ipak odlučio položiti maturu i upisati fakultet. No kao što danas imamo priliku vidjeti dječiji san se realizirao u Hrvatskoj i drago mi je što su moji počeci u Lijepoj našoj, kaže za MojFaks.

Bijeli anđeo na poslu, ali i na pisti

Iako stara poslovica kaže da se knjiga ne prosuđuje po koricama, kao ni čovjek na temelju vanjštine, znamo da oku ugodan izgled često može uvelike olakšati svakodnevne obaveze, ali i karijerni put. Mnoga su istraživanja pokazala da atraktivan izgled pomaže čak i u predavaonicama, ali i na razgovorima za posao. Pitali smo Dominika je li mu njegov izgled pomogao u poslovnome okruženju.

 – Smatram da je fizički izgled bitan za karijeru, najviše u svijetu modela jer moraš uz ljepotu imati karakter i samopouzdanje koje će se istaknuti. Na odjelima je uvijek bilo more anegdota vezano za izgled i posao, kaže za MojFaks prisjećajući se nedavne anegdote.

Foto: Mojfaks
Foto: Mojfaks

 – Evo jedna kratka koja je bila nedavno. Došla mi je pacijentica iz operacijske sale i sva nasmiješena gleda u mene i ja naravno u čudu zašto je toliko sretna, da bi mi na kraju dobacila: ‘Ma vidi mog bijelog anđela najljepšeg, baš sam sretna što si ti tu’, kaže zadovoljno i dodaje da lijepa riječ znači puno.

 – Zaboraviš na sav stres toga dana sa jednom lijepom rečenicom i osmijehom, pojašnjava.

Nosi mi se bijela boja

Kako dalje nastavlja, bijela boja mu je očito suđena.

 – Uvijek me i dalje kroz život vodi ta bijela boja kao što ste mogli vidjeti i na odjelu za finale izbora, a također i radim u bijeloj uniformi, kaže nam Dominik.

 – Priča za bijelu boju datira iz daleke 2014. godine kad mi je mama rekla ‘U moru crnih majica moj Dominik nosi bijelu’ i time se uvijek vodim kroz život, iskreno kaže Mister turizma.

Dominik je govorio i o njegovim planovima za budućnost te u kojoj se karijeri vidi: u bijeloj kuti ili na modnim pistama.

 – Teško pitanje, ali mislim da bi to bila karijera u modelingu, jer su mi sad prave godine za tu vrstu karijere. To je nešto što želim od mlađih dana i u tome se pronalazim, ali to ne znači da ću svoj posao zanemariti, kaže.

 – Trenutno ostajem raditi na svom odjelu, ali da paralelno imam pripreme za svjetski izbor u koji puno ulažemo jer želim prezentirati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Stoga, najviše zahvaljujem Nikolini Poropat vlasnici licence, kaže nam Dominik vezano uz pripreme za daljnja natjecanja.

Kako je ovim izborom zadobio i medijsku pažnju, a time i pažnju javnosti, morali smo ga upitati je li neko već ukrao njegovo srce.

 – S obzirom kako mi je ove godine sve krenulo za rukom, vjerujem da će tako biti i u ljubavi. Odgovor na ovo pitanje prepuštam čitateljicama, ali vjerujem da prava ljubav uvijek stigne u pravo vrijeme, daje nam pomalo zagonetan odgovor.

Uz “bolju polovicu” uz sebe ili ne, Dominik će i dalje graditi svoju karijeru, rješavati ispite i pomagati ljudima.

– Dotad mi poželite sreću na svjetskom izboru, kaže simpatični student za kraj.