Savjeti: Kako se osjećati bolje na radnom mjestu

Ured je mjesto na kojem provodimo veći dio dana, obavljamo svoj posao, nekad s užitkom, nekad u vremenskom škripcu, pod stresom. Kako god, ono na što možemo utjecati je izgled našeg ureda. Saznajte kako se osjećati bolje na poslu.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Evo kako u kratkom vremenu i jednostavno možete svoj ured učiniti ugodnijim mjestom za boravak;

Boje

Dokazano je da se efikasnost na poslu povećava što je prostorija svjetlija, stoga otvorite prozore, razgrnite zavjese, okrenite stol prema prozoru. Što se tiče boje interijera, dokazano je najbolja kombinacija zelene i crvene boje. S druge strane, boje kao bijela, crna i smeđa uzrokuju pad efikasnosti, a čak i pad inteligencije.

Umjetnička djela i zelenilo

Ako u uredu imamo biljke, to nam daje osjećaj da pokraj nas nešto živi i raste. One ujedno iscjeljuju, pružaju ugodu i snagu. Umjetnička djela u predvorjima mogu biti izazovna kako bi pružila dojam inovativnosti, ali u uredu ne bi trebala biti takva, jer bi se ljudi trebali usredotočiti na rad, a ne na sliku. Slike prirode su najbolji izbor jer smiruju.

Kvaliteta zraka

Ustajali zrak, loša ventilacija uzrokuju bolesti dišnih putova, alergije i astme. Stoga je čisti zrak na radnom mjestu jako bitan i za samo zdravlje radnika. Redovito provjetravajte svoj ured!

Temperatura

Optimalna radna temperatura je 22 C, a ako je mnogo niža ili viša, veće su pogreške u radu. Više temperature će vas i omamiti te tjerati na san, što nikako nije dobro za efikasnost u obavljanju radnih zadataka.

Smisao za humor

Iako nema veze s uređenjem interijera vašeg ureda, smisao za humor je najpoželjnija osobina u uredu. Radni kolege koji se znaju nasmijati uvelike će smanjiti stres na radnom mjestu.

Raditi pod stresom nije dobro jer može dovesti do neugodne atmosfere koja ne potiče kreativnost ni bolju efikasnost, već upravo suprotno. Važno je pronaći način kako izbaciti negativnu energiju i vrijeme provedeno na poslu učiniti što boljim i ugodnijim.

Uz ove detalje, vaš radni dan će proteći bar malo ugodnije zbog udobnosti koju si možete sami stvoriti. A tim smanjujete i stres, što direktno utječe na vaše zdravlje što nije za zanemariti.

(AKTA)