U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) će od 28. juna do 9. jula na ljetnoj sceni biti izvedena nekolicina sjajnih predstava i koncerata.

Na ljetnoj sceni SARTR-a 28. juna u 21 sat bit će izveden muzičko-poetski performans “Svjedok” , a dva dana kasnije (30. juna) slijedi izvedba monodrame “Ich Liebe Deutschland”.

Predstava “Savršeni kroj” bit će izvedena 2. jula, nakon čega 3. jula nastupaju bendovi Reluctant i Zoster.

Dva dana kasnije, 5. jula, u sklopu festivala bit će izvedena predstava “Bio je lijep i sunčan dan”, a 6. jula će koncert održati Kralj Čačka.

sartr program

Svemirko nastupa 7. jula, a 8. jula slijedi izvedba predstave “Svu moju ljubav”. Festival će zatvoriti koncert grupe Buč Kesidi 9. jula.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox zvanične Facebook stranice pozorišta. Cijene ulaznica za predstave su 10 KM, a za koncerte 15 KM. Na dan održavanja koncerta 20 KM. Ulaznice se preuzimaju radnim danima od 10 do 14 sati u prostorijama SARTR-a ili od od 18 sati na dan izvođenja programa. Više informacija o programu SARTR-a potražite na zvaničnoj Facebook stranici teatra.