Sarajevski studenti čekaju novog ministra da riješe probleme

Predsjedavajući Skupštine KS-a ugostio je predstavnike Studentskog parlamenta UNSA.


Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS

Na zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić primio je danas predsjednika ove studentske organizacije Faruka Devića i predstavnika SPUS-a Amara Kolašinca te s njima, između ostalog, razgovarao o organizaciji nastupajuće akademske 2021/2022. godine.

Advertisements

Ovom prilikom, predstavnici studenata našeg univerziteta prezentirali su sve svoje zahtjeve, koje su ranije dostavili i u pismenoj formi, a koji su se, prije svega, ticali donošenja izmjena aktuelnog Zakona o visokom obrazovanju.

Predsjedavajući Okerić je obrazložio realne okolnosti i nemogućnost organizacije i održavanja sljedeće sjednice Skupštine KS-a, do 24. septembra, do kad traje drugi termin septembarskog ispitnog roka.

Tek nakon imenovanja nove ministrice ostvarit će se uslovi za pokretanje procedure za izradu novog nacrta zakona o visokom obrazovanju ili eventualne izmjene i dopune važećeg Zakona u cilju realizacije zahtjeva studenata.

 – Vlada KS bi već tokom naredne sedmice trebala imenovati vršioca dužnosti koji će predvoditi ovo resorno ministarstvo do konačnog imenovanja, najavio je predsjedavajući Okerić.

Svi učesnici su na kraju ocijenili današnji sastanka veoma konstruktivnim i važnim, jer je on dobar uvod za poduzimanje konkretnih koraka u rješavanju svih aktuelnih spornih pitanja studenata u našem kantonu.

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!