Pozivamo vas na učešće u ljetnjim školama Univerziteta u Ljubljani

Ljeto je stiglo, a s njim i sjajne prilike za upoznavanje Slovenije i Ljubljane!


Foto: UL-IFP
Foto: UL-IFP

Ukoliko planirate da studirate na Univerzitetu u Ljubljani, ili vas zanima kakav je život u Sloveniji i njenoj prestonici, ljetnje škole koje organizuju fakulteti i akademije ovog univerziteta predstavljaju odličnu priliku da upoznate ovaj grad, usavršite se i steknete nova iskustva. Ove godine fakulteti i akademije Univerziteta u Ljubljani nude širok izbor od preko 50 ljetnih škola iz širokog spektra disciplina: od ekonomskih i poslovnih nauka, prirodnih znanosti do socijalnog rada i tehničkih znanosti. Posjetite našu stranicu i odaberite jedan ili više kurseva koji vam se sviđaju i provedite ljeto s nama.

Autor: Andrej Tarfila, I feel Slovenia
Autor: Andrej Tarfila, I feel Slovenia

Učešćem u ljetnim školama možete doživjeti kako je živjeti u Ljubljani, upoznati grad i doživjeti duh studiranja na Univerzitetu u Ljubljani, te se pripremiti za početak studija na našem Univerzitetu, ako planirate studirati sa nama. Nadamo se da ste se uspješno prijavili na željene fakultete i akademije u okviru prvog roka za upis u prvu godinu studija! Budući da ćete krajem ljeta imati priliku da se prijavite u okviru drugog roka za upis, odnosno roka za upis na slobodna mjesta, preporučujemo vam da posjetite našu stranicu gdje ćete pronaći više informacija o uvjetima prijave.

Zainteresovani za magistarske i doktorske studije i dalje imaju šansu. Posjetite našu stranicu i informišite se o upisima na master i doktorske studije, kako ne biste propustili rokove za prijavu!

Autor: UL-IFP
Foto: UL-IFP

Osim ljetnih škola, koje mogu biti odlična prilika da upoznate život u Sloveniji, u tome vam mogu pomoći i naši međunarodni studenti ambasadori. Na našoj stranici možete pronaći kontakte 15 međunarodnih studenata iz različitih zemalja, koji studiraju na fakultetima i akademijama Univerziteta u Ljubljani, te ih kontaktirati i pitati sve što vas zanima u vezi studija na Univerzitetu u Ljubljani, pojedinom fakultetu ili akademije, kao i životu u Ljubljani i Sloveniji.

Više o njihovim iskustvima stranih studenata, kao i nekoliko savjeta za upis, odabir fakulteta, traženje smještaja, adaptaciju, učenje jezika i još mnogo toga, možete pogledati u video serijiSa međunarodnim studentima o…” .

Vrlo je važno odabrati odgovarajuće studije i adekvatno se pripremiti za njih. Ukoliko ste zainteresovani za studiranje na Univerzitetu u Ljubljani, kao i za druge aktivnosti, poput ljetnjih škola, predlažemo da posetite našu web stranicu, društvene mreže, kao i štandove na sajmu virtuelnog obrazovanja “Na koji češ faks?”. Ako vam je potreban savjet ili pomoć, ne ustručavajte se kontaktirati nas. Potrudićemo se da Vam pružimo sve informacije i odgovore na sva Vaša pitanja vezana za studiranje i aktivnosti na našem univerzitetu!