RS: Raspisan konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS-a objavilo je Javni konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2020/2021. godinu.


Young Student Posing Outdoors
Ilustracija: Envato

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz RS-a radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu. Konkurs možete pronaći na linku.

Putem konkursa sufinansira se i odlazak akademskog osoblja sa javnih visokoškolskih ustanova iz RS-a u inostranstvo radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u RS-u.

Putem konkursa sufinansira se i dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u RS-u.

Konkurs je otvoren do 9. oktobra ove godine.