Rektor Škrijelj: Šta će biti sa studentima ako Sebija Izetbegović izgubi titulu profesorice?

Ono što sigurno sve studente zanima jeste šta će se desiti sa njihovim diplomama ukoliko se dokaže da diploma profesorice Izetbegović nije validna.


rifat sebija

Aktuelni rektor Univerziteta u Sarajevu, profesor Rifat Škrijelj, gostovao je u emisiji “Dan uživo” na N1. Tema gostovanja bila je diploma profesorice Izetbegović Sebije o čijoj se regularnosti se već neko vrijeme piše u medijima.

Naime, Senat Univerziteta Sarajevo opet nema odgovor na otvorena pitanja u vezi sa postdiplomskim studijem direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Dokumentacije i dalje nema, kao ni njezinog očitovanja. Formirana je nova komisija koja će odlučiti o ovom pitanju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

No, ono što sigurno sve studente zanima jeste šta će se desiti sa njihovim diplomama ukoliko se dokaže da diploma profesorice Izetbegović nije validna.

Upravo je ovo pitanje postavio voditelj emisije “Dan uživo” rektoru Škrijelju koji je imao kratko i jasno objašnjenje:

 – To je pitanje za pravnike ove zemlje i za druge insitucije koje nisu ovom problemu pristupile ozbiljno, ali postoji nešto što se zove tzv. pravna sigurnost. Ja sam biolog, ali to znam šta je. Ne možete vi, kao student UNSA, ako ste polagali ispiti kod profesora koji je imao neregularnu diplomu biti krivi i snositi sakncije. Vi imate pravnu sigurnost. Vama je rektor izdao diplomu, ne zato što ste polagali ispit kod nekog ko ima neregularnu diplomu već zato što ste položili sve ispite i zato što ste bili uredan student, poručio je rektor.

Pogledajte više o ovoj temi u videozapisu: