Registracija besplatna: Saznaj sve o studijskim programima u Austriji

Možete dobiti informacije iz prve ruke o studijskim programima, stipendijama, saradnji sa Austrijskim Institutom u Sarajevu na kojem kao student Univerziteta možete sasvim besplatno pohađati kurseve njemačkog jezika.


austria zastava

Ne propustite priliku da iz prve ruke saznate sve o mogućnostima studiranja i rada u Gornjoj Austriji – najjačoj ekonomskoj regiji u Austriji.

Univerzitet primijenjenih nauka Gornja Austrija jedan je od vodećih austrijskih univerziteta primijenjenih nauka. Smješteni su u gradovima Linz, Wels, Steyr i Hagenberg i obrazuju radnu snagu sutrašnjicem.

Istraživačke i razvojne aktivnosti Univerziteta imaju za cilj suočavanje sa izazovima budućnosti i aktivno pomažu u njihovom oblikovanju. Kao kompetentan partner razvijaju i podržavaju prijenos znanja.

Kao institucija, preuzimaju ulogu tematskog vođe u sljedećim poljima kompetencija:

  • FH Gornja Austrija, kampus Hagenberg: Softver/Sistemi/Digitalni Mediji
  • FH Gornja Austrija, kampus Linz: Socijalne usluge/Zdravstvene tehnologije
  • FH Gornja Austrija, kampus Steyr: Poslovanje/Menadžment
  • FH Gornja Austrija, kampus Wels: Inženjering/Okoliš

Registrujte se sasvim besplatno za online infotalk koji će biti održan 21.12.2020. godine od 17:30 do 18:30 i rezervišite sebi mjesto gdje ćete dobiti informacije iz prve ruke o studijskim programima, stipendijama, saradnji sa Austrijskim Institutom u Sarajevu na kojem kao student Univerziteta možete sasvim besplatno pohađati kurseve njemačkog jezika i kako se zaposliti kao međunarodni student u Gornjoj Austriji.

Razgovor vode:

  • Daliborka Mitrović, Menadžer internacionalizacije Univerziteta i
  • Nermina Ćuzović, studentica master programa Global Sales and Marketing