Radionice pisanja u okviru Festivala književnog aktivizma “Književnost susreta”

Festival književnog aktivizma "Književnost susreta" uz podršku Schulerhelfenleben poziva mlade do 30 godina iz svih dijelova BiH koji su zainteresirani za književnost i pisanje da se prijave na radionice pisanja koje će se održati u okviru festivala Književnost susreta u maju 2016. godine.


Poziv za radionice pisanja lektorirano

Festival će se održati 6, 7. i 8. maja u Sarajevu, u prostorijama art kina Kriterion i donosi niz kulturno-umjetničkih aktivnosti kojima se želi oživjeti i obogatiti književni život u BiH.

Advertisements

Jedna od aktivnosti Festivala je i radionica pisanja na kojima će polaznici i polaznice moći više naučiti o aktivizmu, pisanju, čitanju i književnosti. Za deset odabranih učesnika/ica bit će obezbijeđeni smještaj, hrana, kao i troškovi prijevoza.

Pozivaju se svi mlade koji književnost vide kao mjesto borbe za pravednije i bolje bh. društvo da se za učešće na radionicama pisanja prijave putem email adrese: knjizevnostsusreta@gmail.com do 25. aprila 2016. godine.

Za prijavu trebate popuniti PRIJAVNI OBRAZAC koji se nalazi na ovoj adresi.

Advertisements

Pored učešća na radionicama odabrani učesnici i učesnice moći će prisustvovati i nizu drugih aktivnosti Festivala; gostovanjima i razgovorima sa književnicima/ama, čitanjima, tribinama, razgovorima o književnosti, mogućnostima prezentacije i objave radova. Poziv za prijavu na radionicu pisanja traje od 1. do 25. aprila 2016. godine. Spisak odabranih učesnika i učesnica bit će poznat do 30. aprila 2016. godine.

Više informacija o Festivalu na zvaničnoj Facebook stranici.

(STUDOMAT.ba)