Rad bh. inženjera uvršten u IET zbirku vrhunskih recenziranih inženjerskih članaka

U saradnji sa stručnjacima iz vodećih inženjerskih i poslovnih kompanija širom svijeta, uključujući Siemens, Cisco Systems Inc, Airbus Defence, NCC Group, Florida State University i mnogi drugi, Institut za inženjerstvo i tehnologiju (IET) iz Velike Britanije razvio je "Engineering & Technology (E&T) Reference" kao vrhunski online referentni izvor za inženjere.


Njegov cilj je pomoći inženjerima na svim nivoima da bolje razumiju i rješavaju svakodnevne tehnološke izazove i unapređuju inženjersko znanje korištenjem ove rastuće zbirke praktičnih inženjerskih radova i stvarnih studija slučaja.

Prepoznajući stručnost dr. Harisa Hamidovića u oblasti informacijskih tehnologija IET Institut – najveće profesionalno inženjersko društvo u Evropi, uputilo je poziv bh. stručnjaku za učešće u ovom hvale vrijednom projektu adresiranja najaktuelnih inženjerskih tema današnjice.

Dana 10.08.2016. godine u sklopu E&T Reference zbirke vrhunskih recenziranih inženjerskih članaka i studija slučaja objavljen je rad ovog bh. stručnjaka pod nazivom “Professional Ethical Issues for IT Engineers”.

Više informacija na web lokaciji IET digitalne biblioteke.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!