Rad bh. inženjera uvršten u IET zbirku vrhunskih recenziranih inženjerskih članaka

U saradnji sa stručnjacima iz vodećih inženjerskih i poslovnih kompanija širom svijeta, uključujući Siemens, Cisco Systems Inc, Airbus Defence, NCC Group, Florida State University i mnogi drugi, Institut za inženjerstvo i tehnologiju (IET) iz Velike Britanije razvio je "Engineering & Technology (E&T) Reference" kao vrhunski online referentni izvor za inženjere.


IET Institut Haris Hamidovic

Njegov cilj je pomoći inženjerima na svim nivoima da bolje razumiju i rješavaju svakodnevne tehnološke izazove i unapređuju inženjersko znanje korištenjem ove rastuće zbirke praktičnih inženjerskih radova i stvarnih studija slučaja.

Advertisements

Prepoznajući stručnost dr. Harisa Hamidovića u oblasti informacijskih tehnologija IET Institut – najveće profesionalno inženjersko društvo u Evropi, uputilo je poziv bh. stručnjaku za učešće u ovom hvale vrijednom projektu adresiranja najaktuelnih inženjerskih tema današnjice.

Dana 10.08.2016. godine u sklopu E&T Reference zbirke vrhunskih recenziranih inženjerskih članaka i studija slučaja objavljen je rad ovog bh. stručnjaka pod nazivom “Professional Ethical Issues for IT Engineers”.

Advertisements

Više informacija na web lokaciji IET digitalne biblioteke.

(STUDOMAT.ba)