Zbog globalne pandemije, virtuelna putovanja postaju sve popularnija. Mogućnosti se šire, od gradova do galerija i muzeja.

Otkazani letovi, zatvaranje aviokompanija, otkazivanje već uplaćenih i isplaniranih putovanja problemi su koji su doveli do alternativnog rješenja – virtualnih putovanja. Što uopće znači virtualno putovati? To znači da jednim klikom na stranicu odlazimo u zemlju i na mjesta koja smo oduvijek htjeli posjetiti, ali iz udobnosti svoga doma, bez spakiranog kofera, pasoša i bez ijedne potrošene marke, piše Leonarda Bešenić za Gobalnenovine.eu.

Prijevozna sredstva i turističke agencije

Prijevozno sredstvo za ovakvo putovanje je računar, laptop ili pametni telefon, a turističke agencije su internetske stranice kao što su 

museum 1613084668

Virtualna stvarnost nije ograničena samo za “putovanje” u neko određeno mjesto. Mnogi svjetski poznati muzeji nude virtualan posjet izložbama i galerijama. Umjetnik u nama može uživati u gledanju poznatih djela najvećih svjetskih umjetnika. Tako nešto nude stranice poput

Ovaj način putovanja svakako je nešto novo i možemo očekivati da će u budućnosti biti puno više opcija virtualnih putovanja. Kad sve ide preko interneta, zašto ne bi i putovanje. Virtuelnim putovanjima otvoreni su novi vidici i mogu poslužiti kao dobra priprema za planiranje nekog pravog putovanja.

Iako su virtualne stvari zanimljive i nude sasvim drukčiji pogled na stvarnost, putovanje je ipak jedna od onih stvari koje gube na svojoj vrijednosti kad se prebace online.