Prvi rođendan STUDOMAT.ba portala

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o studentskoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem tematski fokusiranog portala.


studomat rodjendan1

Na današnji dan 2012. godine pokrenut je studentski informativni portal STUDOMAT.ba.

STUDOMAT.ba je studentski informativni portal namijenjen studentima i mladim osobama u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, pomoćnim materijalima za pripremu ispita, povremenom ili stalnom zaposlenju, stipendijama i smještaju.

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o studentskoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem tematski fokusiranog portala.

Veoma smo zadovoljni prvom godinom rada portala. Studenti i mladi su prepoznali naš rad, izrasli smo u najveću internet zajednicu studenata u BiH, broj naših članova je svakim danom sve veći i to nas posebno raduje. Do početka nove akademske godine portal će dobiti novi dizajn i funkcije, a sve u cilju da studentskoj populaciji olakšamo studiranje kroz korisne informacije i sadržaje, kazao je suosnivač i direktor portala Amer Musić.

STUDOMAT je u protekloj godini podržao mnoge projekte i događaje, među kojima se izdvajaju saradnja sa Omladinskim programom BH radija 1 u realizaciji emisije Infopol i Centrom za kulturu dijaloga u realizaciju projekta Debatologija.

Ponosno ističemo saradnju sa Omladinskim programom BH radija 1 i Centrom za kulturu dijaloga. Infopol koji studentima i mladima donosi korisne informacije i Debatologija koja radi na jačanju kulture dijaloga na internetu su sigurno projekti vrijedni pažnje. Od početka našeg rada podršku nam pruža i Institut za razvoj mladih KULT i to nam sve daje motiv da nastavimo u ovom pravcu, te da posjete baziramo na kvalitetnim sadržajima i informacijama, dodao je Musić.

Dio STUDOMAT.ba portala je i forum, na kojem je registrovano nešto više od 16.000 članova, koji su napisali 150.000 poruka u više od 1.100 tema.

STUDOMAT forum je dinamična internet zajednica koja omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava. O radu i funkcionisanju portala i foruma brine se naš tim koji trenutno čini više od 60 mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i iz susjednih zemalja. Svi studenti i mladi mogu postati dio našeg tima, razvijati  svoje vještine i znanja, steći reference, upoznati nove ljude i zabaviti se, kazao je suosnivač i urednik portala Jasmin Mušikić.

STUDOMAT na Facebooku prati više od 31.000 fanova. Postanite i vi dio najveće internet zajednice studenata u BiH.

(STUDOMAT.ba)