PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za 9 radionica

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za devet radionica u osam PRONI Omladinskih klubova. Sve radionice su besplatne i dostupne za mlade od 15 do 30 godina starosti.


group of students prepares teamwork project

“Afterskul” – Bijeljina

Cilj radionice je približavanje poslova i zanimanja koji nisu toliko viralna i u koje nismo toliko upućeni radi razbijanja stereotipa, predrasuda i međusobnog povezivanja kao i mogućnost savjetovanja u vezi sa profesionalnom orijentacijom. Aktivnost će trajati 5 mjeseci, jednom do dva puta sedmično, u trajanju do 90 minuta.

Časovi konverzacijskog španskog ”Olá España” – Sarajevo

Cilj je omogućiti učesnicima da razviju i poboljšaju postojeće vještine govora i komunikativne sposobnosti na španskom jeziku kroz 5 faza: Osnove španskog jezika, Čitam i prevodim na španskom, Različite teme – različita iskustva, Prezentacije i debate na španskom, Razgovor za posao. Aktivnosti će trajati 5 mjeseci.

Javno zagovaranje i lobiranje – Sarajevo

Cilj radionice je usvajanje znanja o procesu i načinu zagovaranja, upoznavanje s metodama zagovaranja, korištenje tehnika i metoda lobiranja/zagovaranja za ostvarivanje ciljeva za mlade, Implementacija stečenog znanja pri uspješnom zagovaranju na projektima za mlade.

Šega, Šala, Šetnja – Trebinje

Cilj je Edukovati mlade osobe o zanimljivostima grada Trebinja kao i promocija zdravih stilova života. Aktivnosti će se realizovati u periodu od mjesec dana u PRONI Omladinskom klubu Trebinje ali i kroz čitav grad Trebinje.

Osnove pisanja projektnih prijedloga – Bosanski Petrovac

Cilj je osposobiti i naučiti mlade kako da napišu kvalitetan projektni prijedlog. 1. Radionica – Uvod u projekat (Definiranje problema, koga pogađa, kako ga riješiti, očekivani rezultati…)2. Radionica – Opis projekta i finansije 3. i 4. Radionice – Interaktivne radionice, kako napisati projekat? (vježbe, savjeti, dijalozi…) 5. Radionica – Evaluacija i pisanje izvještaja.

Template POK 10 1024x691 1 810x547 1

Radionice turskog jezika „Hoşgeldiniz“ – Bihać

Cilj aktivnosti jeste da učesnici nauče osnove turskog jezika, te da možemo prirediti i nove aktivnosti.

Cazinski karavan kulture – Cazin

Cilj radionice je promicanje kulturne, jezičke i umjetničke raznolikosti,stvaranje kvalitetnijih međuljudskih odnosa, poticanje umjetničkog izražavanja, razvoj kreativnosti, opće poboljšanje kvalitete življenja, zadovoljavanje kulturnih potreba mladih i aktiviranje odgovornosti pojedinaca i skupina.

Obuka digitalnog marketinga – Banja Luka

Cilj radionice jeste osnaživanje mladih ljudi pružanjem praktičnog znanja iz oblasti digitalnog marketinga. Obuka će ukupno trajati 5 mjeseci. Uključivaće radionice iz nekoliko oblast: Osnove marketinga, Adobe Photoshop, Canva online editor fotografija, WordPress, Google AdSense, SEO optimizacija, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, Facebook Business Page

“Čovječe, NALJUTI se” – Prijedor

Radionica obukvata sedmične večeri društvenih igara (monopol,uno,domine,čovječe ne ljuti se,pantomima i ostalo)

Zabava uz kist – Prijedor

Radionice crtanja koja ima za cilj da učesnici se upoznaju sa različitim metodama kao i da oslikaju jedan zid u prostorijama omladinskog kluba Prijedor.

Što si sam sebi? – Mostar

Cilj ovog programa je jačanje samopouzdanja kod mladih iz Mostara i informiranje o mentalnom zdravlju i kako se brinuti za svoje mentalno zdravlje.

Rok za prijave je 01.03.2021.

Prijavu možete ispuniti putem ovog linka. Troškovi prevoza i smještaja za učesnike nisu obezbijeđeni u ovom projektu.