Profesoru Borislavu Petroviću dodijeljena “Plaketa Grada Sarajeva”

"Stoga svojim studenticama i studentima prenosim kako nastavne sadržaje, tako i životne vrijednosti i mudrosti. Učim ih za život, a ne samo za fakultet. A oni su nepresušno vrelo iz kojeg se napajam pozitivnom energijom."


BOrislav Petrovic

Profesor Borislav Petrović, redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nedavno je dobio priznanje “Plaketa Grada Sarajeva” za doprinos razvoju grada. Ovo značajno priznanje dodijeljeno mu je na svečanosti koja je održana 6. aprila u prostorijama Vijećnice.

U svom obraćanju, profesor Petrović je zahvalio Gradskom vijeću na ovom priznanju i naglasio važnost znanja u životu i radu.

– Slijedeći Sokratovu misao da je znanje najveća vrijednost koja postoji, kao mentor trudio sam se otkriti u studentima sposobnosti kojih nisu bili ni svjesni, te ih naučiti kako da to iskažu u životu i radu. Tako sam doživio da me neki od njih nadmaše, što je veličanstven osjećaj, istakao je Petrović.

Profesor Petrović je također naglasio važnost mentora u životu te kako je sam imao nekoliko mentora koji su ga naučili raznim vještinama, kako profesionalnim tako i životnim.

Plaketa Petrovic

– Stoga svojim studenticama i studentima prenosim kako nastavne sadržaje, tako i životne vrijednosti i mudrosti. Učim ih za život, a ne samo za fakultet. A oni su nepresušno vrelo iz kojeg se napajam pozitivnom energijom, rekao je Petrović.

Profesor Petrović je naglasio da je ponosan na svoj doprinos razvoju Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu te da su zajedničkim radom kolegica i kolega na ovom fakultetu uspjeli izgraditi respektabilnu visokoškolsku instituciju, na ponos Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Ovo značajno priznanje pokazuje da se trud i rad profesora Petrovića prepoznaju i cijene, te da je njegov doprinos zajednici izuzetan. Nadamo se da će njegov rad i dalje biti prepoznat i cijenjen, te da će nastaviti motivirati i inspirirati studente i kolege.