Produžetak roka i način prijave kandidata na program “Tvoja karijera počinje ovdje”

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program Tvoja karijera počinje ovdje za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.


EY Logo

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program “Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini uz pomoć: Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima biće omogućene stipendije i prakse u EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija biće održana 20.marta 2015. godine u Sarajevu za  20 najboljih kandidata.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima ekonomskih, pravnih, tehničkih, mašinskih, saobraćajnih, matematičkih fakulteta, fakulteta menadžmenta, državnih i privatnih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Mogućnost prijave i učešća imaju studenti svih godina studiranja, kao i nezaposleni, visokoobrazovani mladi do 3 godine od diplomiranja.

Program je organizovan kako bismo omogućili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Deset najboljih studenata dobiće praksu u kompaniji EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine dok, studenti nižih godina studija plasirani u prvih 10 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju. Svi učesnici (120) dobiće sertifikat o pohađanom programu potpisan od strana EY, Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i  Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Projekat će se sprovoditi u 5 gradova: Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla.

Način prijavljivanja za kandidate:

CV na engleskom jeziku kandidati dostavljaju do 8. marta 2015. godine (produženi rok) na mail: hr.bih@rs.ey.com; U fazi predselekcije studenti mogu biti pozvani na telefonski intervju. Odabrani studenti dobijaju obavještenje o datumu i mjestu održavanja programa do 28.02.2015.

Datumi realizacije programa:

  • Sarajevo, I grupa: 14/15. mart 2015. godine
  • Banja Luka: 14/15. mart 2015. godine
  • Sarajevo, II grupa: 16/17. mart  2015. godine
  • Tuzla: 16/17. mart  2015. godine
  • Mostar: 18/19. mart  2015. godine
  • Bijeljina: 18/19. mart  2015. godine
  • Finalno takmičenje najboljih 20 studenata: 20. mart  2015. godine
  • Realizacija praksi za najboljih 10 studenata: u periodu april – juni  2015. godine

Centar za razvoj karijere (CERK) je partner ovog programa. Za dodatna pitanja nam se slobodno možete obratiti na kontakt@cerk.info ili putem Facebook-a ili Twitter-a. CERK će kroz podršku programu organizovati informativne prezentacije i pripremne radionice kako bi se studenti koji planiraju aplicirati što bolje za to pripremieli.

Za informacije u vezi Programa neformalne edukacije „Tvoja karijera počinje ovdje“ pratite i FB stranicu EY Serbia Careers i Twitter @EY_CareersSR.

(STUDOMAT.ba)