Prilika za mlade umjetnike iz BiH: Otvoren poziv za festival umjetnosti MArteLive

Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoju kreativnost te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima našeg podneblja.


Artist's Paint Brushes

MArteLive je međunarodno takmičenje i festival otvoren za građane Evrope, mlade između 18 i 35 godina starosti. Projekt je podržala Evropska unija (Creative Europe program), gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.

Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima projekta iz Italije, otvara javni poziv za mlade kreativceu 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ovo nije samo prilika da svoj rad predstave međunarodnoj publici, nego i da budu zapaženi od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture, poručuju iz Tuzla live-a.

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umjetničke kolonije širom Evrope te finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživjeti pred hiljadama ljudi.

Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.

O samom takmičenju, fazama takmičenja, konkursu i međunarodnom žiriju pročitajte na martelive.eu ili na facebook stranici i instagram profil.