Prilika da brzo zaradite više od 220.000 KM: Posudite lice robotu

Ako vam nedostaje novca, a nemate ništa protiv toga da posudite svoje lice i pri tom zaradite i do 100.000 funti (227.550 KM) - ovo je pravo mjesto za vas, stoji u oglasu kompanije koja se bavi robotikom.


robot 1571818504

Naime, firma Geomiq raspisala je oglas u kojem nudi ozbiljne količine novca osobi koja bi joj iznajmila svoje lice kompaniji, a koja bi to lice iskoristila za stvaranje humanoidnih robota, prenosi 6yka.com.

Sudeći po izvještajima Geomiqa, koji ima sjedište u Londonu, u toku je potraga za „prijateljskim licem“ koje će biti iskorišteno za stvaranje humanoidnog robota, koji će biti u masovnoj proizvodnji.

Lice koje kompanija odabere bit će korišteno na više hiljada robota koji će se prodavati širom svijeta, pa je iz tog razloga Geomiq voljan da osobi čije lice bude izabrano ponudi novčanu nadoknadu u iznosu od 100.000 funti.

Iz kompanije su zamislili da novi robot bude zapravo neka vrsta virtuelnog prijatelja, koji će služiti kao asistent starijim ljudima kojima je potrebna pomoć u kućnim poslovima i zadacima. Sudeći po njihovim najavama, sama produkcija robota bi trebalo da počne naredne godine.

Iako Geomiq nema zakonsko pravo da otkriva više detalja o ovom projektu zbog ugovora koji je potpisan s privatnom kompanijom koja finansira projekat, ono što se dosad zna je da postoji nekoliko investitora, a većinsko finansiranje projekta dolazi iz Kine.

Znamo da je iznajmljivanje lica za potrebe stvaranja robota u ovom trenutku nešto što zvuči ektremno i nesvakidašnje, ali smatramo da je ovo sjajna prilika za ljude koji žele da zarade i do 100.000 funti, naveli su iz kompanije Geomiq.

Na njihov oglas se mogu prijaviti svi zainteresovani stanovnici naše planete tako što će poslati svoju fotografiju na e-mail adresu Geomiqa.

Iz kompanije koja se bavi robotikom su istakli da na ovom projektu rade već punih pet godina i zbog osjetljivosti projekta nisu u mogućnosti da otkrivaju više detalja javnosti. Ono što su mogli potvrditi je da će odabrani kandidat sa savršenim licem imati puni uvid u stvaranje robora humanoida po njegovom liku.

Vijest je naišla na podijeljena mišljenja. Postoji veliki broj ljudi koji se prijavio na oglas, a postoje i oni koji smatraju da će nam roboti oteti sve poslove, te da su krenuli od naših lica.

(STUDOMAT.ba)