Prije par godina ovaj student je lagao online prijateljima da je stariji i onda probao upisati faks sa sedamnaest godina

Kako bismo izbjegli nevolju ili neugodnu situaciju, ponekad posežemo za lažima. Za neke laži se na kraju nikada ne sazna, ali određene nam se 'muljaže' definitivno mogu obiti o glavu. Ali, i ne mora tako biti. Kao u primjeru studenta iz sljedeće priče koji je svojim online igračima dugo lagao da je stariji godinu dana nego što je zapravo jest, pa na kraju i upisao fakultet godinu ranije nego je trebao.


computer game 1556265307

Laži koje su nam trebale pomoći u toj jednoj situaciji kasnije nam mogu stvoriti veliki problem. Kao jednom studentu s Reddita, pod uvjetom da je istina ono što je ondje napisao. Student na fakultetu, napisao je kako je za vrijeme tinejdžerskih dana igrao popularnu igru World of Warcraft (WoW), prenosi mojfaks.com.

Kada su ga njegovi online “prijatelji”, odnosno, suigrači pitali koliko godina ima, mladić je slagao da ima 14 iako je imao 13 godina. Ništa strašno, zar ne? No, tijekom godina su se stvari malo zakomplicirale.

Lagao sam da imam godinu više pa su oni stalno i mislili da sam stariji. Prošlo je četiri godine i trebao sam imati 18 godina, a ja sam imao 17 naravno jer sam lagao. Počeli su me ispitivati jesam li već krenuo s prijavama za fakultet, jesam li razmišljao što bi studirao itd. Nisam htio da me uhvate u laži pa sam ih počeo ispitivati savjete u vezi upisa na fakultet, odabira i sličnih stvari. Njihovi savjeti doveli su me do prijavnice za fakultet koju sam na kraju i ispunio te poslao na adresu željenog fakulteta. I upao sam! Upao sam na fakultet dok sam još bio u trećem srednje. Kako bi laž stajala i dalje, odlučio sam s pokušajem ranijeg završavanja srednje škole. Htio sam zbilja i ići tada na fakultet. Uspio sam. Tijekom drugog polugodišta pohađao sam online sate i učio unaprijed (ta opcija postoji u mojoj školi). Uspio sam ranije maturirati i upisati fakultet!, napisao je korisnik Reddita koji je “samo” odgovorio na pitanje “koja je najluđa laž koju ste izrekli i onda je kasnije još gradili?”.

Student se trenutno nalazi preko 16 hiljada kilometara dalje od doma i na faksu i sve to zahvaljujući laži. Kaže da je slagao da ima 14 godina jer je zvučao zrelije, “ne kao dijete od 13”. Komentari na ovu priču su pozitivni i kažu da im je bilo zadovoljstvo čitati – bila priča lažna ili ne.

(STUDOMAT.ba)