Prijavite se za stipendije za Evropski Forum Alpbach 2015

Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na Evropski Forum Alpbach u Austriji, jednu od najuglednijih evropskih konferencija, otvoren je do 31.03.2015. godine za sve mlade osobe iz naše zemlje, do 30 godina starosti.


european forum alpbach banner

Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na Evropski Forum Alpbach u Austriji, jednu od najuglednijih evropskih konferencija, otvoren je do 31.03.2015. godine za sve mlade osobe iz naše zemlje, do 30 godina starosti.

Evropski Forum Alpbach – EFA (Austrija), jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, sa dugom tradicijom, još od 1945. godine. Kroz organizovana predavanja i simpozije na najvišem nivou svake godine okupi preko 4.000 učesnika uključujući Nobelovce, uvažene profesore, eksperte, političare te i brojne mlade osobe kroz vlastiti program stipendiranja. Ove godine će se održati u periodu od 19. augusta do 04. septembra 2015. godine, u Austriji na temu “InEquality“. Sa obogaćenim programom i dodatnim sadržajem povodom svog 70. rođendana Forum ove godine nudi mnogo toga što ne smijete propustiti!

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetne škole i višednevne specijalizovane Simpozijume (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Forum je interdisciplinaran te se bez obzira na vašu profesionalnu opredjeljenost možete prijaviti i učestvovati. Posljednjih godina posebna pažnja se poklanja poštivanju i poticanju različitosti.

Iako je program podijeljen na simpozije i ljetne škole, Forum podržava prijave za sve događaje.

Na program stipendiranja za EFA mogu se prijaviti svi studenti i mladi do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju troškove učešća u potpunosti, a postoji mogućnost i prijave za nadoknadu troškova smještaja sa doručkom i džeparca.

Poziv za prijave na program stipendiranja otvoren je do 31. marta 2015. godine. Popunjena aplikacija za prijavu, koju možete preuzeti sa oficijelne web stranice Foruma, www.alpbach.org, šalje se isključivo putem pošte na adresu Foruma u Beču.

Svake godine 15 do 20 mladih osoba iz naše zemlje otputuje na EFA. Iskoristite šansu da prikupite nova znanja i iskustva, te upoznate mnoge mlade ljude koji dolaze iz preko 65 zemalja svijeta.

Za više informacija o programu Foruma, stipendijama i procesu apliciranja posjetite web stranicu Foruma, a ukoliko imate dodatna pitanja o tome kako se prijaviti za stipendije na raspolaganju su članovi Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu.

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) pridruženi je član Evropskog Foruma Alpbach i predstavlja Forum mladima u Bosni i Hercegovini, te osigurava dodatne stipendije za BH učesnike.

Kao i prethodnih godina, članovi IGAS-a, koji su i sami bivši stipendisti Foruma, održat će prezentaciju „Kako aplicirati za stipendiju za Evropski Forum Alpbach“, na kojoj će biti predstavljen program EFA 2015 za mlade iz naše zemlje, uz savjete na koji način popuniti prijavu te osigurati sebi veće šanse za dobijanje stipendije za ovaj prestižni događaj.

Radionica će biti održana 26.02.2015. godine u 18h na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, prostorije E-net centra (III sprat).

Za sva pitanja i informacije o tome kako se prijaviti za stipendije posjetite stranicu Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu www.igas.ba, te IGAS Facebook, Twitter i LinkedIn profile.

Jedna od učesnica EFA 2014 podijelila je sa nama svoje utiske, a njeno iskustvo iz Alpbacha pročitajte ovdje.

(STUDOMAT.ba)