IPI Akademija Tuzla: Prvi ISACA akademski zagovornik u BiH

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows SAD, imenovalo je doc. dr. Harisa Hamidovića ISACA akademskim zagovornikom pri Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije Internacionalna poslovno-informaciona akademijaTuzla, BiH.


ISACA (Information Systems Audit and Control Association) međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows SAD, imenovalo je doc. dr. Harisa Hamidovića ISACA akademskim zagovornikom pri Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, BiH.

ISACA akademski zagovornik (Academic Advocate) program razvijen je od strane krovnog udruženja stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema kako bi pomogao nastavnicima u pripremi studenta za razvoj profesionalne karijere u oblastima revizije i kontrole informacijskih sistema, upravljanja informacijskim rizicima, upravaljanju informacijskom sigurnošću i korporativnom upravljanju informatikom.

Suradnjom sa globalnom stručnom organizacijom ISACA, putem ISACA akademskog zagovornika, IPI Akademija Tuzla će prva u Bosni i Hercegovini biti u mogućnosti svojim studentima ponuditi najaktuelne nastavne sadržaje iz oblasti upravljanja informacijskom sigurnošću i revizije i kontrole informacijskih sistema.

ISACA organizacija trenutno ima više od 115.000 članova u preko 180 zemalja i vodeći je svjetski pružatelj znanja, certifikata, zagovaranja i obrazovanja o informacijskim sistemima na područjima sigurnosti i osiguranja, korporativnog upravljanja, upravljanja informacijskom tehnologijom (IT), IT rizicima te usklađenošću s propisima i standardima vezanima uz IT, saopšteno je iz IPI Akademije Tuzla.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X