Prijavite se za Sarajevo Summer ELSA Law School 2018

 Prijavite se za Sarajevo Summer ELSA Law School 2018

Sarajevo Summer ELSA Law School 2018 je peto izdanje sarajevske ljetne pravne škole koja se organizuje u Sarajevu, a koja će da, u periodu od 22. do 29. jula 2018. godine okupi prekon 50 studenata prava iz Evrope. Projekat se realizuje u okviru rada Evropske asocijacije studenata prava (skraćeno ELSA) Bosne i Hercegovine. ELSA BiH je nevladina i neprofitna organizacija vođena od strane studenata prava za studente prava i mlade pravnike sa prostora cijele BiH.

Rad udruženja ogleda se u organiziranju različitih seminara i konferencija, a zatim i ostalih akademskih aktivnosti poput simulacija suđenja iz oblasti arbitraže, krivice ili ljudskih prava – dok su najznačajnije i studentima najzanimljivije prakse koje ELSA nudi svojim članovima i članicama, a koje se obavljaju u različitih advokatskim kancelarijama, ili u javnim institucijama ili nevladinim organizacijama. ELSA BiH je strukturalno podijeljena na 3 lokalne grupe i to ELSA Mostar, ELSA Sarajevo i ELSA Zenica, dok ELSA Banja Luka i ELSA Tuzla imaju status posmatrača.

Ljetna škola predviđena je da traje 7 dana. Učesnici će imati priliku da tokom svoje sedmodnevne posjete diskutuju o kulturnom naslijeđu uopće, o zaštiti kulturnog naslijeđa u oružanim sukobima i drugim vandrednim okolnostima, i to slušajući eminentne predavače poput Gorčina Dizdara, Mirele Mulalić-Handan, Milana Popadića, Maje Popovac, Helen Walasek, Carolyn Edgerton i Tarika Durmiševića. Pored akademskog dijela, polaznici 5. ljetne škole će, nadalje, imati priliku da sa organizacijskim odborom, upoznaju Sarajevo, istraže njegovu historiju, da posjete Konjic i zabave se uz rafting na rijeci Neretvi.

Projekat se realizuje i implementira uz pomoć i partnerstvo Općine Stari Grad, Općine Centar, a zatim uz podršku i prijateljstvo Hotela Hecco, Misije OSCE-a u BiH, Francuske Ambasade, Networks, Fondacije „Mak Dizdar“ i SENSE Agencije.

Organizacijski odbor Sarajevo SELS-a poziva sve zainteresovane studente i studentice da apliciraju na ljetnu školu slanjem svog  CV-a i Motivacionog pisma na sarajevosls@gmail.com, sa naznakom „Prijava na Poziv“, zaključno sa 30.06.2018. godine. Kotizacija iznosi 60,00KM i pokriva radne materijale, hranu, Gala večeru i certifikat.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?