Prijavite se na studentsko takmičenje u spretnosti i brzini berbe poljoprivrednih kultura

Pravo na učešće imaju svi studenti prvog i drugog ciklusa sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine bez obzira lokaciju ili Univerzitet.


Foto: Envato
Foto: Envato

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu i Asocijacija studenata Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta organizuju studentsko takmičenje u spretnosti i brzini prilikom branje/žetve kukuruza. Takmičenje će biti organizovano u sklopu oglednog poligona Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta na Butmiru, općina Ilidža.

Svi zainteresovani za učešće treba da oforme Tim od četiri (4) osobe (CATCHaCORNera). Potrebno je odrediti vođu tima, dva standardna i jednog rezervnog člana. Pored toga svaki tim mora imati definirano ime ako i Univerzitet/fakultet sa koje dolazi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pravo na učešće imaju svi studenti prvog i drugog ciklusa sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine bez obzira lokaciju ili Univerzitet. Broj mjesta je ograničen pa požurite sa prijavom!

Takmičenje je planirano za subotu 23.10. 2021. godine.

U slučaju najavljenih padavina takmičenje će biti odgođeno za naredni vikend. Također u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije takmičenje je prilagođeno mjerama koje donese Krizni štab Kantona Sarajevo.

Detaljan opis načina takmičenja biće naknado poslan svim prijavljenim timovima.

Svi prijavljeni timovi koji se pojave na samom događaju dobivaju certifikat o učešću, oni najbolji pehar za osvojeno mjesto kao i prigodnu novčanu nagradu, a osigurano je i osvježenje za sve prisutne.

Osigurane nagrade:

  •  prvo mjesto: 200 KM
  • drugo mjesto: 100 KM
  • treće mjesto: 50 KM

Prijavu svog tima možete obaviti putem linka.

Sama aktivnost nastala je kao rezultat istraživačkog ogleda postavljenog u sklopu SMARTWATER projekta. Više o ovom projekt možete naći na linku.

Za sve nedoumice i pitanja možete nas kontaktirati na slijedeći mail: s.cadro@ppf.unsa.ba.