Prijavite se na regionalno takmičenje: “Adria Student Innovation Contest”

Adria Hotel Forum, koji će se održati 11. i 12. februara 2015. godine u Zagrebu, raspisuje regionalno studentsko takmičenje ASIC (Adria Student Innovation Contest).


asic adria hotel forum

Adria Hotel Forum, koji će se održati 11. i 12. februara 2015. godine u Zagrebu, raspisuje regionalno studentsko takmičenje ASIC (Adria Student Innovation Contest).

Ideja ovog takmičenja je da se, u skladu sa svjetskim primjerima, pruži mogućnost mladim stručnjacima da prezentuju svoju inovativnu ideju ili proizvod.

– Mladi naraštaji su u najvećem procentu i nosioci inovacija, te ih kroz model takmičenja stimulišemo da osmisle projekte koji još nisu viđeni u svijetu, prezentuju ih i predstave se budućem poslovnom svijetu u kojem će djelovati, ističu organizatori “Adria Hotel Foruma” koji okuplja hotelijere iz vodećih hotelskih lanaca, predstavnike lokalne samouprave i državnih tijela, kao i stručnjake iz oblasti investicija u hotelsku industriju.

Takmičenje se organizuje u saradnji sa 21 fakultetom za hotelijerstvo i turizam i sa studentskim udruženjima iz cijelog regiona – Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine…

Tema ovogodišnjeg takmičenja je: “Novi hotelski koncept”.

– Jedinstven proizvod privlači pažnju. Jedinstven hotel privlači turiste. Primjeri jedinstvenih hotela su: hotel ispod morske površine, hotel od leda, hotel u bivšem zatvoru… Pri stvaranju jedinstvenog koncepta, razmišlja se temeljno o proizvodu, ali sve više i o iskustvu koje će gost ponijeti pri odlasku. Stoga, gostu treba pružiti nešto jedinstveno! U suprotnom je to samo još jedan hotel, kažu organizatori i pozivaju buduće hotelijere da se prijave na takmičenje ASIC.

Prezentacija nagrađenog projekta održaće se na AHF 2015, a sve detalje ASIC-a možete pronaći ovdje.

Prijave su otvorene do 15.12.2014. godine.

(portalmladi.com)