Prijavite se na Red Bull Campus Clutch, globalno univerzitetsko eSport takmičenje

Red Bull Campus Clutch je globalno univerzitetsko eSport takmičenje kreirano za igru o kojoj se najviše govori, gleda, igra, igru godine - VALORANT.


valorant cover

U takmičenju učestvuje više od 300 univerziteta iz više od 50 zemalja širom svijeta i posvećeno je studentima koji žele igrati VALORANT kao profesionalci.

Ovo je jedinstvena prilika koja će omogućiti studentima da predstavljaju svoj kampus na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Uspješni timovi bit će potom upućeni na svjetsko finale gdje će se boriti za titulu najboljeg.

U Bosni i Hercegovini će biti održana dva kvalifikaciona turnira nakon čega slijedi veliko državno finale. Pravo učešća imaju studenti svih bh. univerziteta.

valorant

Potrebno je da oformite svoje timove od pet članova s kojima ćete se takmičiti. Stoga, zgrabite četvero prijatelja, predstavite svoj univerzitet, pokažite svoje besprijekorne vještine i provjerite imate li to što je potrebno za prolazak u svjetsko finale, vrhunski događaj na kojem će vaš tim biti ovjekovječen na svjetskoj sceni.

Studenti će tako imati priliku doći do globalnog finala koje se održava od 18. do 21. juna 2021. godine, a na kojem će se boriti za titulu najboljih i sa studentima koji dolaze sa 300 univerziteta i iz 50 zemalja širom svijeta.

Prijavite se na ovome linku.

Šta je VALORANT?

VALORANT je 5na5 taktička pucačina u prvom licu (FPS) za PC, gdje preciznost znači jedinstvene agentske sposobnosti. Razvili su ga tvorci League of Legends, Riot Games. Princip igre je “traži i uništi” gdje “jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi brani izbjegavajući detonaciju”.