Proljetno čišćenje: Šest savjeta za čišćenje životnog prostora

Iako za mnoge od nas čišćenje doma ne predstavlja pretjerano zabavan zadatak, ono je ujedno oznaka početka novog perioda i sjajan način da još ljepše zakoračimo u novo godišnje doba i toplije temperature.


spring cleaning and chores

Oslobađanjem prostora od nepotrebnih stvari, kreirat ćemo interijer u kojem ćemo više uživati.

Poticat će bolje raspoloženje, iznova oslikavati naš karakter, a čišći dom dodatno će pridonijeti osjećaju pripadnosti i prozračnosti, prenosi bonjour.ba

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Osigurat će nam bistrije razmišljanje i ugodu, a u ovom periodu, to je baš ono što nam treba. Obzirom da nam novo godišnje doba stiže za par dana, sada je pravo vrijeme da napravite prve korake na polju čišćenja i dozvolite proljeću da unese svoju magiju u vaš dom. I ne zaboravite, ne morate žuriti s cijelim procesom. Uzmite si vremena, upalite svijeće i otvorite prozor. Upalite glazbu i krenite s cijelom avanturom.

Napravite popis za čišćenje

Bit ćete puno brži i efikasniji ako si napišete popis za čišćenje, a onda i krenete u realizaciju. Samo zapisivanje pomaže u vizualizaciji obveza koje imate, a osjećaj zadovoljstva koji se javi kada prekrižite jednu od stavki, savršena je motivacija za nastavak.

Prije brisanja prašine, riješite se nepotrebnih stvari

Iz svake prostorije u domu. Iz kupaonice izbacite kozmetiku i artikle kojima je prošao rok trajanja, iz ormara odjeću koju više ne nosite, a iz ladica stare račune, papire, kemijske olovke koje ne rade i ukrase koje nećete koristiti. Isto napravite i u kuhinji – pregledajte ladice i ormariće te očistite hladnjak. Jednom kada se riješite svih nepotrebnih stvari, osjećat ćete se poletnije i bolje jer je jedna loša veza po vas upravo završena, a vi se u vašem domu osjećate još više u balansu.

Očistite sav namještaj sa tkaninom

Sada je pravo vrijeme da vašem namještaju date osvježenje uz preparate koji će ih očistiti, ali i dodatno osvježiti same materijale i boju poput Denkmit sredstva za čišćenje tepiha i namještaja s aktivnom pjenom koju možete umasirati vlažnom, mekom spužvom ili četkom.

Očistite staklene, a zatim i ostale površine

Za brisanje staklenih površina u domu neće vam trebati puno vremena, a temeljito čišćenje prozora rezervirajte za drugi dan. To će vam pripomoći da ne izgubite motivaciju, ali bit ćete i posvećeniji svakom od zadataka.

Usisavanje i ribanje ostavite za kraj

Završni korak neka bude čišćenje podova koje će ostaviti mirisan trag.