Prijavite se na projekat ‘Mladi mogu reagovati’ u Mostaru!

Global Analitika trenutno realizuje projekat uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, pod nazivom “Mladi mogu reagovati!”, s ciljem osnaživanja mladih i razvoja njihovih kapaciteta.


teamwork success
Ilustracija: Envato

Uz podršku ovog projekta pruža se prilika onima koji su spremni uložiti svoje vrijeme i napore u neformalno obrazovanje, učeći i šireći poruku omladinskog aktivizma kao stuba demokratskog društva. Nadalje, učesnici će biti obučeni inovativnim pristupima i alatima kada su u pitanju aktivizam i zagovaranje, inkluzija, razvijanje kritičkog mišljenja, javnog nastupa i pregovaračkih vještina.

U periodu od 16.-20. augusta ove godine biti će održan forum u Mostaru.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Realizacijom ove aktivnosti želi se omogućiti što većem broju mladih da provedu pet nezaboravnih dana družeći se sa svojim vršnjacima u Mostaru, na lokaciji koja će biti od interesa za mlade, ali i mjesto gdje promjene mogu započeti i proširiti se širom zemlje.

Ako ste uzrasta ste od 17 do 25 godina možete se prijaviti i uzeti učešće na ovom treningu. Budimo promjena koju želimo vidjeti u našoj zajednici!

Djeca i mladi će se družiti pet dana i imati priliku naučiti o tome koliki je značaj omladinskog aktivizma, mladih željnih da promijene stanje u svojoj zajednici, ali i koliko podrška mladima može da znači u stvaranju boljeg društva. Saznaćete u čemu se ogleda važnost širenja omladinskog aktivizma, kako osnaživati mlade iz podijeljenih i manje razvijenih zajednica vještinama javnog nastupa, rješavanja problema i pregovaranja, te o tome kako osvijestiti mlade o dostupnim alatima zagovaranja. Učesnicima će se pružiti prilika da se ujedine u svom razvoju kroz neformalno učenje kako bi se oslobodila kreativnost, vještina kritičkog razmišljanja i inovativnost u poboljšanju društva. A kao šlag na kraju, zajednički će izraditi mural, kojim će poslati poruku o važnosti zajedništva, liderstva i aktivizma!

Troškovi učešća svih učesnika su obezbijeđeni (hrana, smještaj i prevoz). Unatoč situaciji sa koronavirusom, neophodno je da svaki učesnik, ukoliko je punoljetan, ispuni izjavu da nema simptoma niti da je bio izložen kontaktu sa osobama kojima je potvrđen koronavirusa. Takođe, za maloljetne učesnike, potrebno je da staratelj/roditelj ispuni navedenu izjavu, kao i saglasnost o učešću svog djeteta. Učesnici će biti podijeljeni u grupe, te će se i time doprinijeti zaštiti zdravlja svih nas!

Prijave možete poslati na e-mail: amina.globalanalitika@gmail.com. Kontakt telefon: 062/162-355.

Prijavite se i provedite pet nezaboravnih dana u Mostaru! Broj mjesta je ograničen, stoga požurite!