Kompanija Schneider Electric najavila je šesto po redu godišnje takmičenje u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente iz cijeloga svijeta.

Fokus takmičenja, koje nosi naziv “Go Green in the City”, jeste izrada inovativnih rješenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima.

Konkurs je otvoren od polovine januara, a trajat će do sredine aprila. U ovom periodu, studenti mašinstva, elektrotehnike, poslovne administracije, ekonomije i ostalih srodnih fakulteta mogu prijaviti svoju ideju na konkurs, a najboljem takmičarskom paru bit će ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electricu!

Treba naglasiti da studenti trebaju biti prijavljeni u parovima, a njihova prijava treba se sastojati od studije slučaja kojom studentski parovi trebaju ilustrirati svoju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima. Prijave, odnosno poslovni planovi – moraju se odnositi na jednu od pet predloženih tema konkursa.

Studentski timovi koji uđu u polufinale imati će priliku raditi na svom projektu puna dva mjeseca sa mentorima iz Schneider Electrica. Tokom tog perioda, studenti moraju napisati sinopsis i izraditi video-prezentaciju svoje ekološki utemeljene poslovne ideje. Dvanaest najboljih studentskih timova bit će predstavljeno 15. jula u Parizu, gdje će od 19. do 22. septembra učestvovati u velikom finalnom takmičenju.

Pobjednički tim osvaja VIP put oko svijeta, a posjetit će i pogone Schneider Electrica, gdje će se moći družiti sa zaposlenicima i direktorima kompanije. Najboljem takmičarskom paru bit će ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electricu – i to u poslovnicama kompanije koje se nalaze u njihovim zemljama.

Schneider Electric je globalna kompanija specijalizirana za upravljenje energijom i automatizaciju, koja posluje u više od stotinu zemalja širom svijeta. Schneider Electric ured u našoj regiji zapošljava 65 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Lokalni uredi u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu ovime pozivaju kvalifikovane studente da prezentiraju svoje ideje na aktuelnom konkursu.

Više detalja o samom takmičenju možete pronaći ovdje.

(INFO)