Prijavite se na konferenciju “Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih”

Centar za društvena istraživanja Global Analitika u saradnji sa partnerskom organizacijom Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH sprovodi projekat pod nazivom Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih (“Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth”).


Ovaj projekat je finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini kao dio MATRA (Društvena transformacija) programa. Ovom prilikom će se organizovati konferencija povodom predstavljanja rezultata istraživanja.

Advertisements

Ovaj tim neumorno razvija nove ideje koristeći inovativne pristupe u cilju suzbijanja govora mržnje na online platformama čime nastoji zajednički izgraditi jedno zdravo društvo bez predrasuda i širenja govora mržnje. Posljednjih pet godina uspješno su se realizirali različiti projekti uz podršku ambasade SAD-a u BiH, SlovakAid, kao i nadležnih ministarstava i drugih institucija, te se nadamo uspješnoj realizaciji i ovog projekta.

Kako bi ovaj projekat u potpunosti odgovorio na potrebe našeg društva, bilo je neophodno sprovesti i javno istraživanje, a jedna od komponenti istraživanja bila je anketa. Realizacija ankete je uspješno sprovedena, a analiza ankete će komplementirati sa rezultatima istraživanja analize medijskog sadržaja. Ovim povodom će se realizovati i javno predstavljanje rezultata istraživanja govora mržnje u našem društvu na društvenim mrežama.

Cilj ove konferencije jeste da  se učesnicima prenesu iskustva i prakse, kao i da se predstave rezultati online istraživanja u kojem je učešće uzelo 1.000 ispitanika različite životne dobi.

Advertisements

Ovim pozivom na učešće u konferenciji želi se promovirati štetnost i posljedice širenja govora mržnje, te prikazati koliko je javnost upoznata sa ovom problematikom koja već godinama unazad poprima široke razmjere.

Konferencija će se održati 18.06.2021. godine u Hotelu Evropa, s početkom u 11h. Potvrdite svoje učešće najkasnije do srijede 16.06.2021. godine.

Svoj dolazak bi trebali potvrditi putem e-maila: amina.globalanalitika@gmail.com.