Prezentacija i priprema radionice za program neformalne edukacije: “Tvoja karijera počinje ovdje” u Banjoj Luci

Centar za razvoj karijere (CERK), kao jedan od partnera u realizaciji programa, u saradnji sa predstavnicima kompanije Ernst&Young organizovali su, prezentaciju programa i pripreme radionice: Tvoja karijera počinje ovdje.


“Tvoja karijera počinje ovdje” u Banjoj Luci
“Tvoja karijera počinje ovdje” u Banjoj Luci

Centar za razvoj karijere (CERK), kao jedan od partnera u realizaciji programa, u saradnji sa predstavnicima kompanije Ernst&Young organizovali su, prezentaciju programa i pripreme radionice: “Tvoja karijera počinje ovdje”.

Advertisements

Prezentaciju su u subotu, 7. februara 2015. godine u Domu omladine Banja Luka sa početkom u 15 časova, održali predstavnici kompanije Ernst&Young iz Beograda.

Nakon prezentacije programa, ukupno 55 učesnika je prošlo kroz radionice, i to:

  1. „Self&Time management“ – radionica o kvalitetnom upravljanu vremenom koju su vodili predstavnici kompanije Ernst&Young,
  2. „Brendiraj sebe“ – kako se istaći kao kandidati i biti jedan od finalista programa „Tvoja karijera počinje ovdje“ kroz bolju prezentacije.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima ekonomskih, pravnih, tehničkih, mašinskih, saobraćajnih, matematičkih fakulteta, fakulteta menadžmenta, državnih i privatnih fakulteta u BiH.

Advertisements

Mogućnost prijave i učešća imali su studenti svih godina studiranja, kao i nezaposleni, visokoobrazovani mladi do 3 godine od diplomiranja.

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima biće omogućene stipendije i prakse u EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2015. godine.

Finalno takmičenje – biznis simulacija biće održano 20. marta 2015. godine u Sarajevu za 20 najboljih kandidata.

(STUDOMAT.ba)