Prepoznajete li ovog legendarnog glumca sa slike iz studentskih dana?

Iako je ostvario uloge u brojnim pozorišnim kućama (HNK Split, ZKM, Kerempuh itd.), većini javnosti je poznat po ulogama u humorističnim serijama "Naša mala klinika" i "Bitange i princeze".


b 1
Foto: Instagram

Hrvatski glumac i voditelj Rene Bitorajac objavio je fotografiju iz studentskih dana.
Fotografija na kojoj Bitorajac sjedi u starom Golfu nastala je 1992. godine i objavljena je u Autoklubu, piše klix.ba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Bitorajac (@rene_bitorajac)

Rene Bitorajac (1972.), student, vozi Golf GL Diesel iz 1979. godine. Auto ima iza sebe 171.000 kilometara, a prosječna potrošnja je šest-sedam litara, stoji u opisu.

Iako je već star, još uvijek zadovoljava u svakom pogledu. Za divno čudo, ne kvari se, makar je većina automobila te starosne dobi zrela za otpad. Jedino što je na njemu mijenjano jesu pragovi i rubnici blatobrana, koje je ipak nagrizlo vrijeme. Performanse mu nisu kao kod benzinaca, ali to za ovaj model nije uopće bitno, kazao je tada Bitorajac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Bitorajac (@rene_bitorajac)

Iako je ostvario uloge u brojnim pozorišnim kućama (HNK Split, ZKM, Kerempuh itd.), većini javnosti je poznat po ulogama u humorističnim serijama “Naša mala klinika” i “Bitange i princeze”. Glumio je i u filmu “Ničija zemlja” bh. reditelja Danisa Tanovića. Bio je voditelj “Supertalenta” i showa “Tvoje lice zvuči poznato”.