Pravni fakultet UNZE nastavlja tradiciju obilježavanja Dana bijelih traka

Ove godine u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata prava Zenica.


bijela traka

Pravni fakultet UNZE nastavlja tradiciju obilježavanja Dana bijelih traka, a ove godine u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata prava Zenica (ELSA Zenica).

Manifestaciju obilježavanja Dana bijelih traka upriličit će 31. 5. (srijeda) u sali Prf 1 u zgradi Pravnog fakulteta s početkom u 9:30 kada obilježavanje otvaramo panel diskusijom.

Isti dan u 11 sati organizovan je mimohod od zgrade Pravnog fakulteta do spomen-obilježja „Kameni spavač“ u znak podsjećanja Zeničana da moramo njegovati kulturu sjećanja i ne dati da ratni zločini i zločini protiv čovječnosti počinjeni u Prijedoru i okolini, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, padnu u zaborav, piše Zenicablog.com.

 – Ovim putem pozivamo članove i članice Mreže mladih MIZ Zenica da nam se pridruže obilježavanju Dana bijelih traka i na taj način odaju počast žrtvama Prijedora.

Dress code: S obzirom na vezanje bijelih traka oko vaše ruke, bili bi besprijekorno zahvalni kada bi Vam gornji dio odjeće bio crne boje ili bilo koje druge boje tamne nijanse.

31