Studenti iz Zenice su nastavili tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču.

Danas je u Rektoratu Univerziteta u Zenici upriličen je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji su nastavili tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču (Vis Moot Court).

Studente i profesore trenere ugostili su prof.dr. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Larisa Velić koja je ujedno i predsjedavajuća Senata Univerziteta u Zenici. Rektor je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području prava, te im poželio mnogo uspjeha i na daljim takmičenjima, piše UNZE.

Po treći put u historiji takmičenja studenti Univerziteta u Zenici su se plasirali u završnu fazu takmičenja i tako stali uz rame svjetski renomiranih fakulteta iz Cambridgea, Londona, Munchena, Miamija, Sydneya, Hong Konga…

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine koji se već treći put plasirao u eliminacione runde, tj. među 64 najbolja univerziteta na svijetu.

Pored fantastičnog timskog rezultata, bitno je istaći da je studentica sa UNZE, takmičarka Zerina Spahić, dobila posebnu nagradu, tzv. „Honorable Mention“, i time je svrstana u najbolje govornice na cijelom takmičenju.

Zenički tim su ove godine činili Zerina Spahić, Emina Hrnjić i Nirvana Jašarević, zajedno sa akademskim trenericama Aminom Hasanović i Medinom Šehić.