Poziv za fakultete i studente da se priključe Centru za kulturu dijaloga

Centar za kulturu dijaloga (CKD) poziva sve zainteresovane studente i fakultete da se priključe programu organizacije namijenjenom ovoj grupaciji.


Centar za kulturu dijaloga (CKD) poziva sve zainteresovane studente i fakultete da se priključe programu organizacije namijenjenom ovoj grupaciji.

Advertisements

Nakon što je Centar za kulturu dijaloga u periodu 19-22.04.2013. godine organizovao Otvoreno debatno takmičenje u okviru kojeg je izabran najbolji studentski debatni klub – debatni klub Pravnog fakulteta u Tuzli i nakon objavljivanja ove vijesti na portalu STUDOMAT.ba, stigao je veliki broj upita kako postati dio mreže debatnih klubova Centra za kulturu dijaloga.

Pozivaju sve svi zainteresovani studenti da svoju prijavu dostave na e-mail izvjestaji.ckd@gmail.com do 05.05.2013. godine. Prijava treba sadržavati: ime i prezime studenta, te naziv visokoškolske ustanove na kojoj pohađaju nastavu, uz navođenje pune adrese i kontakt informacija institucije i studenta. Jedna prijava može sadržavati kontakt podatke više kandidata koji studiraju na istoj visokoškolskoj ustanovi. Prijavu mogu dostaviti i fakulteti, uz navođenje kontakt podataka minimalno tri osobe, koje će biti članovi debatnog kluba u sklopu te obrazovne institucije, te osobe koja će zastupati fakultet u odnosima sa CKD-om.

Članstvom u CKD-u kandidati stiču mogućnost učešća na debatnim seminarima, takmičenjima, javnim debatama i drugim aktivnostima po kojima je CKD prepoznatljiv. Za učešće u svakoj od aktivnosti CKD će obezbijediti priznat certifikat koji, pored CKD-a, potpisuju i najveće svjetske debatne asocijacije.

Ukoliko želite savladati ili usavršiti retoričke sposobnosti, naučiti kako argumentovano govoriti i uvažavati sagovornika, razviti sposobnost organizacije govora i pravilnog odgovaranja na svako od postavljenih pitanja, nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku.

(STUDOMAT.ba)