Poziv na seminar: “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”

Udruženje građana "Multi" i Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) uz podršku Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji pod nazivom "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji".


Udruženje građana “Multi” i Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) uz podršku Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji pod nazivom “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”.

Advertisements

Učesnicima seminara će se u dva sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i aktuelni monetarni problemi. Cilj je da se prikažu osnovni problemi funkcionisanja ekonomije, sa fokusom na Bosnu i Hercegovinu.

Seminar će voditi Admir Čavalić, autor dokumentarnog filma “Ekonomija” i Edo Omerčević, direktor Centra za poslovnu afirmaciju iz Zenice. Uz tri kratka predavanja, seminar uključuje otvorenu raspravu o ekonomiji, pauzu uz osvježenje za učesnike, te ceremoniju dodjele certifikata.

Planirano je da se seminar održi 06.07.2013. (subota) u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu, ulica 18. septembra, broj 17 (iza Avaz biznis centra), s početkom u 10:00 sati.

Advertisements

Više informacija o seminaru možete dobiti preko email adrese udruzenjemulti@yahoo.com ili oficijalne Facebook stranice seminara.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju seminaru i istraže zanimljivi svijet ekonomije. Preporučuje se prethodna registracija na seminar jednostavnim slanjem emaila sa imenom i prezimenom na email udruženja.

Oficijalna Facebook stranica seminara: Katalaksija – Ekonomija u jednoj lekciji

(STUDOMAT.ba)