Poziv na seminar: “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”

Udruženje Multi uz podršku Fondacije Friedrich Naumann i Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji u Sarajevu. Učesnicima seminara pod nazivom "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji" će se u dva sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i stanje liberalizma u BiH.


Udruženje Multi uz podršku Fondacije Friedrich Naumann i Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji u Sarajevu. Učesnicima seminara pod nazivom “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji” će se u dva sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i stanje liberalizma u BiH.

Advertisements

Cilj je da se prikažu osnovni problemi funkcionisanja ekonomije, sa fokusom na Bosnu i Hercegovinu. Prisutni će imati priliku saznati nešto više o “European Students For Liberty” studentskoj mreži koja je od ove godine prisutna i u Bosni i Hercegovini.

Seminar će voditi Admir Čavalić, predsjednik udruženja “Multi” i autor dokumentarnog filma “Ekonomija”, te Danijal Hadžović, novinar i liberalni aktivista. Uz tri kratka predavanja, seminar uključuje otvorenu raspravu o ekonomiji, pauzu uz osvježenje za učesnike, ručak, te ceremoniju dodjele certifikata. Najaktivniji učesnik seminara dobiva knjigu na poklon.

Advertisements

Planirano je da se seminar održi 18.11.2013. godine (ponedeljak) u prostorijama Hotela Bosna, ulica Kulovića bb u Sarajevu, sa početkom u 10:00 sati. Registracija za seminar je obavezna i podrazumijeva slanje e-maila sa osnovnim podacima učesnika na: udruzenjemulti@yahoo.com. Broj učesnika je ograničen.

Više informacija o seminaru možete dobiti putem oficijalne Facebook stranice seminara.

(STUDOMAT.ba)