Poziv na seminar: “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”

Sarajevo - Udruženje "Multi" i Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) uz podršku Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji pod nazivom "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji". Učesnicima seminara će se u dva sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i aktuelni monetarni problemi.


Poziv na seminar: "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji"
Poziv na seminar: "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji"

Sarajevo – Udruženje “Multi” i Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) uz podršku Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji pod nazivom “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”. Učesnicima seminara će se u dva sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i aktuelni monetarni problemi.

Poziv na seminar: "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji"
Poziv na seminar: “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”

Cilj seminara je da se prikažu osnovni problemi funkcionisanja ekonomije, s fokusom na Bosnu i Hercegovinu. Prisutni će imati priliku saznati nešto više o “European Students For Liberty”, studentskoj mreži koja je od ove godine prisutna i u Bosni i Hercegovini.

Seminar će voditi Admir Čavalić, predsjednik udruženja “Multi” i autor dokumentarnog filma “Ekonomija” i Edo Omerčević, direktor Centra za poslovnu afirmaciju Zenica. Uz tri kratka predavanja, seminar uključuje otvorenu raspravu o ekonomiji, pauzu uz osvježenje za učesnike, te ceremoniju dodjele certifikata. Najaktivniji učesnik seminara dobiva knjigu na poklon.

Planirano je da se seminar održi u srijedu, 25.09.2013. godine, u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, ulica 18. septembra, broj 17 (iza Avaz biznis centra) u Sarajevu, s početkom u 10:00 sati.

Više informacija o seminaru možete dobiti preko e-mail adresa: info@multi.ba, info@cpa-bih.org ili oficijalne Facebook stranice seminara.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju seminaru i istraže zanimljivi svijet ekonomije. Preporučuje se prethodna registracija na seminar jednostavnim slanjem e-maila s imenom i prezimenom na e-mail udruženja.

(STUDOMAT.ba)