Poziv mladim liderima i profesorima/profesoricama na području BiH

Ambasada Sjedinjenih Država, u suradnji sa privatnim partnerima, upućuje poziv na devetomjesečni program, podijeljen u tri faze, organiziran u Sjedinjenim Američkim Državama, entuzijastičnim mladim liderima i liderkama koji će poneseno znanje primijeniti u svojim lokalnim zajednicama na području Bosne i Hercegovine.


YLP illustration 2 1140x684 810x486

Ambasada SAD u BiH poziva sve učenice, učenike (starije od 15 godina, koji će maturirati 2020. godine ili kasnije) i profesore/profesorice srednjih škola iz Sarajeva, Banjaluke i Mostara da se prijave za učešće u jesenskom Programu za mlade lidere BiH. Prijavni formular trebate ispuniti do 31. marta 2019.

Program će biti intenzivan, akademski orjentiran i izuzetno interaktivan. Sponzori programa traže energične kandidate koji su spremni da razviju svoje liderske sposobnosti, kako bi bili efikasni lideri u svojim školama i zajednicama. Od učesnika i učesnica, kao i nastavnika/nastavnica će se očekivati ​​da učestvuju u svim aspektima programa i da implementiraju naknadne akcione projekte u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država, zajedno sa svojim privatnim partnerima, platit će zemaljski prijevoz do i iz Sarajeva, međunarodni prijevoz do i iz Sjedinjenih Država, orijentacije, naknade za program i administraciju, posjete i seminare, fakultativne izlete, smještaj i prehranu, kulturne aktivnosti, obrazovni materijali, osiguranje za slučaj nesreće i bolesti, i skroman iznos džeparca. Učesnici i učesnice će ostati kod volonterskih porodica domaćina. Učesnici i učesnice su odgovorni za troškove vezane za proces prijave (kopiranje, slanje pošte, fotografije, itd.), putovnicu i trošenje novca za suvenire, telefonske pozive i druge osobne stvari u Sjedinjenim Državama.

Sve ostale detalje u vezi programa, načina prijave, uslova za prijavu i slično pročitajte ovdje: https://goo.gl/Aisuyk