Policija rasturila okupljanje studenata na otvorenom u Studentskom gradu na Novom Beogradu

Korisnici društvenih mreža pišu da su studenti „pravili žurku na otvorenom“ ili gledali fudbalsku utakmicu Srbija – Portugal.


U subotu navečer je u Studentski grad na Novom Beogradu upala policija, koja je rastjerala studente koji su bili okupljeni na otvorenom.

Advertisements

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako nekoliko patrola upada u Studentski grad, prenosi Nova.rs.

Sudeći po snimcima, studenti su bili okupljeni ispred video bima kod amfiteatra na otvorenom, u dvorištu kompleksa, kod Doma kulture Studentski grad.

Korisnici društvenih mreža pišu da su studenti „pravili žurku na otvorenom“ ili gledali fudbalsku utakmicu Srbija – Portugal.

Advertisements

Na snimcima se može primijetiti da je bilo dosta policije i da su studenti bježali.

MUP: Postupili smo po prijavi građana, okupljeni se uglavnom mirno razišli

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su njegovi pripadnici, u saradnji sa Komunalnom policijom, brzo i pravovremeno postupili po prijavi građana i izašli na lice mjesta u Studentskom gradu, gdje je, kako se navodi, veliki broj ljudi glasnom muzikom, vikom i galamom narušavao javni red i mir i kršio propisane epidemiološke mjere.

Kako su istakli u MUP-u, po dolasku policijskih službenika veći broj okupljenih osoba se mirno razišao, dok je manji broj, po njihovim riječima vidno alkoholisanih, odbijao da se raziđe. Dodaju da je policija sa njima obavila razgovor, nakon čega su se i oni udaljili.

Prilikom intervencije policijskih službenika nije bilo pružanja otpora okupljenih, niti je bilo upotrebe sredstava prinude od strane policije, zaključeno je u saopštenju MUP-a.