Podli trik: Studentica otkrila kako prevariti Zoom i profu – prati svako predavanje iako spavaš na kauču pokraj

Kako se predavanja bliže kraju i dolaze ispiti, sve je teže pratiti nastavu.


Student attending online class
Ilustracija: Envato

Bilo da ste ‘zaružili’ negdje s društvom do jutra i morate se probuditi, mamurni, za predavanje u 8 ili pak ‘binđali’ novu seriju na Netflixu do zore, tokom studiranja puno je situacija u kojima samo želite odspavati, a profesor insistira na uključenoj kameri. Neki su se dosjetili lijeka i za te situacije, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Mlada 19-godišnja studentica Emily Gordon smislila je odličan trik upravo za ovakve prilike kad želite još malo odspavati, a ne smijete izostati s predavanja. U videu objavljenome na svom TikTok profilu, otkrila je trik pomoću kojega ćete, u samo nekoliko koraka, moći pratiti svako predavanje, iako spavate na kauču pokraj.

Kako kaže Emily, prvo trebate snimiti dvominutni video sebe kako dišete, zijevate, pratite nastavu. Nakon toga, u opcijama “pozadina” na Zoomu, odaberete taj video kao pozadinu i maknete se s kamere. Video će se vrtiti u krug, svi će misliti da prisustvujete nastavi iako spavate negdje u blizini.

No, s ovim trikom valja biti oprezan! Ako se dogodi da vas profesor prozove usred vašeg spavanja, vrlo lako će shvatiti da niste aktivni kao što se možda čini.

@em.g.502

How to make it seem like u r focusing on a zoom class/meeting 🤩 #onlineschool #zoom #zoomhack #hack #college #fyp #collegehack

♬ Zoom Hack – em.g.502