Podli trik: Studentica otkrila kako prevariti Zoom i profu – prati svako predavanje iako spavaš na kauču pokraj

Kako se predavanja bliže kraju i dolaze ispiti, sve je teže pratiti nastavu.


Student attending online class
Ilustracija: Envato

Bilo da ste ‘zaružili’ negdje s društvom do jutra i morate se probuditi, mamurni, za predavanje u 8 ili pak ‘binđali’ novu seriju na Netflixu do zore, tokom studiranja puno je situacija u kojima samo želite odspavati, a profesor insistira na uključenoj kameri. Neki su se dosjetili lijeka i za te situacije, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Mlada 19-godišnja studentica Emily Gordon smislila je odličan trik upravo za ovakve prilike kad želite još malo odspavati, a ne smijete izostati s predavanja. U videu objavljenome na svom TikTok profilu, otkrila je trik pomoću kojega ćete, u samo nekoliko koraka, moći pratiti svako predavanje, iako spavate na kauču pokraj.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako kaže Emily, prvo trebate snimiti dvominutni video sebe kako dišete, zijevate, pratite nastavu. Nakon toga, u opcijama “pozadina” na Zoomu, odaberete taj video kao pozadinu i maknete se s kamere. Video će se vrtiti u krug, svi će misliti da prisustvujete nastavi iako spavate negdje u blizini.

No, s ovim trikom valja biti oprezan! Ako se dogodi da vas profesor prozove usred vašeg spavanja, vrlo lako će shvatiti da niste aktivni kao što se možda čini.

@em.g.502

How to make it seem like u r focusing on a zoom class/meeting 🤩 #onlineschool #zoom #zoomhack #hack #college #fyp #collegehack

♬ Zoom Hack – em.g.502