Počela sedma MS NetWork konferencija

Sedma Microsoft NetWork, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini svečano je otvorena u Grand Hotelu Neum.


Do sada najvećem broju učesnika, kao i predstavnicima medija, prvi se obratio direktor kompanije Microsoft BiH, Omar Krivošija. U svom uvodnom izlaganju naglasio je značaj digitalne poslovne transformacije, povećanja svijesti o važnosti sigurnosti, kao i obrazovanja, a na bini su mu se pridružili studenti koji su po okončanju edukacije u Microsoft Skills Centrima dobili i svoje prvo zaposlenje.

Advertisements

– Zaista smo ponosni što ove godine imamo više od  900 učesnika na konferenciji, čime smo ostali u samom vrhu i nadmašili sve protekle godine. Danas, prvog dana konferencije održali smo Bussines Day na kojem smo s ljudima iz biznisa podijelili nove trendove koji nas čekaju u narednom periodu. Pored toga, prezentirali smo kako Microsoft vidi inovacije u školstvu, i kako pomoću tih inovacija poboljšati obrazovni sistem u BiH, a sutra ćemo održati okrugli stol na temu cyber sigurnosti’, istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH

Advertisements

 Bussines Day  je ove godine okupio 80 najboljih menadžera iz vodećih kompanija koje djeluju u BiH, a uvodnu riječ i motivacijski govor održao je Branimir Brkljač.

Kroz tri konferencijska dana, više od 900 učesnika imat će priliku slušati čak 80 predavanja, razmjeniti iskustva iz svijeta biznisa i ICT-a, družiti se te unaprijediti svoja znanja.

Učesnici će tokom predavanja  saznati više o poslovnoj digitalnoj transformaciji, razvoju aplikativnih rješenja, infrastrukturi i sigurnosti te edukacijskim rješenjima. Pored mnogobrojnih predavanja, svi učesnici konferencije sreću mogu okušati i u nagradnoj igri edukativnog karaktera, koja se sastoji iz četiri kategorije: code, infrastructure, cloud i fun. Pored spomente nagradne igre, organizatori i partneri konferencije osigurali su i vrijedne nagrade kroz mnogobrojne aktivnosti tokom održavanja Microsoft NetWork 7.

Ponosni sponzori konferencije i ove godine su kompanije Logosoft, Lenovo te telekomunikacijski partner HT Eronet.

Dešavanja sa Microsoft NetWork 7 možete pratiti na zvaničnoj web stranici konferencije MS NetWork , te putem društvenih mreža Facebook, Instagram ili Twitter.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!