Počela organizacija jedinog bodovanog studentskog kongresa u BiH – Tuzla Brain Week

Projekat se realizira u okviru Globalne sedmice mozga, a koji za cilj ima upoznavanje opšteg građanstva sa temama iz oblasti neuroznanosti.


TBW 2021

Osmi po redu Internacionalni Kongres StudenataBio(medicine) „Tuzla Brain Week“ 2021. je projekat koji se realizira u okviru Globalne sedmice mozga, a koji za cilj ima upoznavanje opšteg građanstva sa temama iz oblasti neuroznanosti.

Projekat realizira Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – „MEDICUS“, u saradnji sa Medicinskim fakultetom u Tuzli i Univerzitetom u Tuzli, te Univerzitetsko Kliničkim Centrom Tuzla. Kao i prethodnih godina, projekat je podržan od strane međunarodnih organizacija – DANA Fondacije i FENS kao primarnih osnivača ove inicijative, ali i Ljekarske komore TK koja boduje certifikate učesnika sa 5 i 10 bodova.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Realizacija je planirana za period od 29. do 31. marta naredne godine, a kongres će ponuditi širok spektar različitih naučnih sesija, prezentacija i radionica, pokazujući najnovija dostignuća na polju biomedicine.

 – U oktobru tekuće godine smo krenuli sa pripremom osmog po redu Tuzla Brain Week-a na čijoj realizaciji vrijedno radi preko 120 studenata volontera. U odnosu na sve prethodne godine, organizacija i realizacija ovog kongresa će biti diktirana stanjem vezanim za pandemiju uzrokovanu širenjem virusa COVID-19 i mjerama koje proizilaze iz istog. Ovom prilikom želim naglasiti da je poziv za slanje sažetaka radova zvanično otvoren prije mjesec dana i trajat će do 7. februara 2021. Već sada postoji velika zainteresovanost studenata iz čitavog svijeta, te pozivam sve zainteresovane studente da što prije pošalju svoje prijave s obzirom da je broj učesnika ove godine ograničen, kazala je koordinatorica projekta Edina Sejdin.

Naziv ovogodišnje teme glasi “A journey to the center of the brain”, što bi u doslovnom prijevodu značilo ”Putovanje u središte mozga”. Tema je izrazito pristupačna kada je u pitanju pisanje naučno-istraživačkog rada zbog svoje sveobuhvatnosti, što u konačnici čini jedan od primarnih ciljeva Kongresa – animiranje i promocija studentskog naučno-istraživačkog rada.

Detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnoj web stranici Tuzla Brain Weeka, a za dodatni sadržaj posjetite društvene platforme, Instagram (@tuzla_brain_week) i Facebook (TBW – Tuzla Brain Week).