Poziv na takmičenje: Napiši esej i osvoji 100 KM

Prilika za edukaciju, ali i da zaradite nešto novca.

 Poziv na takmičenje: Napiši esej i osvoji 100 KM

Young teenage girl is sitting in her bedroom and working on her Hamlet book essay for English class

Klu za podršku i rekreaciju osoba sa invaliditetom i mladih „MASA” iz Mostara uz podršku Globalne inicijative za transnacionalni organizovani kriminal (GI-TOC) realizuje projekat “Ujedinjeni protiv kriminala”. Globalna inicijativa je međunarodna organizacija, koja je osnovana u Ženevi, sa sjedištem u Beču, koja djeluje uz podršku Ujedinjenih naroda, kao i vlada Njemačke i Velike Britanije.

Kroz ovaj projekat žele osnažiti mlade ljude da doprinesu izgradnji otpornosti na kriminalne i koruptivne radnje u njihovom okruženju, te da zajednički pošalju poruku da demokratsko društvo počiva na vladavini prava i jednakim prilikama za sve. Projekat je ostvario i podršku od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz ostvarivanje saglasnosti za realizaciju aktivnosti u školama HNK-a.

Shodno projektnim aktivnostima, organizatori žele mlade sa područja HNK-a, pozvati da uzmu učešće u pisanju eseja na temu “I ti se pitaš!”, kako bi naglasili ulogu svake mlade osobe u društvu i pravo glasa u borbi protiv korupcije i kriminala. Da bi mladim ljudima predstavili javni poziv za nagradno takmičenje u pisanju eseja, planiraju realizovati radionice i sa mladima razgovarati o uslovima učešća i kriterijima javnog poziva.

Navedene radionice za učenike sa područja Mostara i Stoca su planirane da se održe od 15. decembra u 11.00 sati. Radionice će se održati online putem platforme Zoom.

Podaci za online radionicu:

Učenici koji budu učestvovali u radionicama imaju pravo učešća u javnom pozivu pisanja eseja, gdje će se nagraditi tri najbolja eseja u pojedinačnom iznosu od 100.00 KM. Navedene radionice će trajati do 90 minuta.

 

Možda te i ovo zanima?