Poziv na takmičenje: Napiši esej i osvoji 100 KM

Prilika za edukaciju, ali i da zaradite nešto novca.


Young teenage girl is sitting in her bedroom and working on her Hamlet book essay for English class
Young teenage girl is sitting in her bedroom and working on her Hamlet book essay for English class

Klu za podršku i rekreaciju osoba sa invaliditetom i mladih „MASA” iz Mostara uz podršku Globalne inicijative za transnacionalni organizovani kriminal (GI-TOC) realizuje projekat “Ujedinjeni protiv kriminala”. Globalna inicijativa je međunarodna organizacija, koja je osnovana u Ženevi, sa sjedištem u Beču, koja djeluje uz podršku Ujedinjenih naroda, kao i vlada Njemačke i Velike Britanije.

Kroz ovaj projekat žele osnažiti mlade ljude da doprinesu izgradnji otpornosti na kriminalne i koruptivne radnje u njihovom okruženju, te da zajednički pošalju poruku da demokratsko društvo počiva na vladavini prava i jednakim prilikama za sve. Projekat je ostvario i podršku od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz ostvarivanje saglasnosti za realizaciju aktivnosti u školama HNK-a.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Shodno projektnim aktivnostima, organizatori žele mlade sa područja HNK-a, pozvati da uzmu učešće u pisanju eseja na temu “I ti se pitaš!”, kako bi naglasili ulogu svake mlade osobe u društvu i pravo glasa u borbi protiv korupcije i kriminala. Da bi mladim ljudima predstavili javni poziv za nagradno takmičenje u pisanju eseja, planiraju realizovati radionice i sa mladima razgovarati o uslovima učešća i kriterijima javnog poziva.

Navedene radionice za učenike sa područja Mostara i Stoca su planirane da se održe od 15. decembra u 11.00 sati. Radionice će se održati online putem platforme Zoom.

Podaci za online radionicu:

Učenici koji budu učestvovali u radionicama imaju pravo učešća u javnom pozivu pisanja eseja, gdje će se nagraditi tri najbolja eseja u pojedinačnom iznosu od 100.00 KM. Navedene radionice će trajati do 90 minuta.