Počela akademska godina za studente koji nemaju para da kupe diplome

Svi studenti koji nemaju para da kupe diplomu započeli su svoju akademsku godinu i biće u školskim klupama i amfiteatrima sve do juna sljedeće godine.


studenti

Studenti će morati uredno da idu na sva predavanja, vježbe i kolokvijume, ali i na ispite koji inače nisu uobičajeni ukoliko kupite fakultetsku diplomu.

Advertisements

Analitičar obrazovanja i glavni metodolog kupoprodaje ispita na Institutu u Sremskoj Kamenici kazao je za za Njuz da je kriza svoje efekte pokazala i u oblasti školstva.

– Sve je manje studenata koji sebi mogu da priušte lagodnost i komfor koje sa sobom nosi kupovina diplome, a sve je više onih koji moraju da pohađaju nastavu, uče i sreću se s profesorima na ispitima ukoliko žele da steknu akademsko zvanje. Prema našim podacima, broj studenata koji diplomu kupuju po Bolonjskom sistemu iz godine u godinu opada za oko tri odsto, kaže Stojanović.

Prema njegovim riječima, studente koji nisu uspjeli da uštede dovoljno novca za diplomu očekuje naporan i nimalo prijatan rad, ali uprkos tome ne treba da klonu duhom.

Advertisements

– I klasično studiranje ima svojih prednosti, iako trenutno ne mogu da se sjetim kojih, ali u svakom slučaju, važno je upamtiti jedno: nisu bitne ocjene već znanje, ohrabrunje u svom maniru Stojanović studente.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(STUDOMAT.ba)