Poboljšajte svoje rezultate na ispitima sa ovom tehnikom

Tehnikom 'od težeg na lakše' ćete očistiti ovu akademsku godinu u roku!


Books of student
Ilustracija: Envato

Ispiti vam mogu brzo iscrpiti fokus i mentalnu energiju, pa je najbolje da prvo uklonite teške predmete s puta. Ovaj super jednostavan pristup ispitima može vam pomoći smanjiti stres i poboljšati rezultate testova.

U svojoj knjizi A Mind for Numbers, Barbara Oakley preporučuje tehniku ​​“hard start-jump to easy” za svakoga ko se bori s ispitima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Evo šta da radite:

  1. Počnite s zaista teškim pitanjem – poput esejističkog pitanja ili stvari koje obično nađete na kraju testa – i poradite na tome nekoliko minuta.
  2. Čim naiđete na mentalnu prepreku, promijenite brzinu i krenite u rad na lakšim pitanjima, poput višestrukog izbora i istinitih ili lažnih pitanja.
  3. Kad god dobijete iskru motivacije ili dobijete dobre misli, vratite se na teška pitanja.

Sada nastavite s tim procesom dok se ispitna sezona ne završi. Ova tehnika sprečava vas da gubite vrijeme kad zaglavite, i lijepo se igra s vašim mozgom koji se može usredotočiti samo na složene zadatke određeno vrijeme prije nego što mu zatreba odmor. Kad se krećete naprijed – nazad, dopuštate mozgu da se napuni dok nastavlja rješavati problem u pozadini.